Advies 4 kersensteeltjes foto

Gooi géén kersensteeltjes weg  

Kersen? Lekker! Maar wist je dat je de steeltjes beter NIET weg hoeft te gooien. Ze hebben een bijzondere werking. Dat kersen gezond zijn weet iedereen wel. Wist je dat er weinig calorieën in zitten en veel gezonde vitamines?  

Vitamine A is rijk vertegenwoordigd, maar heeft ook kalium, kalk en een beetje ijzer in zich. En wist je dat kersen je hart in goede conditie zou kunnen helpen houden? 

Het voordeel van  kersensteeltjes?  

Gooi de overgebleven steeltjes niet weg, ze hebben een goede werking op ons vochtniveau in de benen. Je kunt ze even drogen, en dan de steeltjes in een pot bewaren. Wist je dat kersensteeltjes prima kunnen werken tegen opgezette benen? Kersensteeltjes zouden kunnen werken als vochtafdrijvend middel. 

En met warm weer hebben sommige mensen veel last van dikkere benen en voeten. Dat kan komen door het vasthouden van vocht in de benen en voeten.  

Ja, je hebt er ook plaspillen tegen. Toch zijn kersensteeltjes geheel natuurlijk en dat is soms beter voor ons. 

Hoe doe je dit precies?  

  1. Was éérst de steeltjes in water met een eetlepel azijn. Droog ze af en laat ze een poosje drogen. Op een schone doek of in een schone (open) pot.  
  2. Neem een eetlepel gedroogde kersensteeltjes op een halve liter water.
  3. Knip de steeltjes in kleine stukjes en doe deze in het kokende water. 
  4. Laat dit dan 15 tot 20 minuten even trekken. 
  5. Giet het daarna door een theezeefje. 
  6. En neem er een hele dag voor om het op te drinken. 
  7. Neem dus af en toe een kleine kop thee van dit mengsel. 

Er is hierover een onderzoek geweest, waaruit bleek dat deze steeltjes een natuurlijke stof bezitten die de nieren een beetje harder laten werken. En zo het vocht uit je weefsel halen. 

Is het niet geweldig dat onze oudere medemens dit allemaal wist? Het is kennis van lang geleden. 

Dus? 

Dus als je een pondje lekkere kersen hebt gekocht, kijk dan eens opnieuw naar die steeltjes. Onze Moeder Natuur zorgt toch goed voor ons. Gooi de steeltjes niet weg, want ze zouden in de winter misschien óók goed van pas kunnen komen. 

Hartelijke groet van Tieneke 

 

Deel dit artikel:
Translate »