Kurkuma Longa ‘Plus’ met bioperine peper

Kurkuma Longa ‘Plus’ is kurkuma met peper, oftwel met bioperine peper. Kurkuma met peper is hip en trendy. Maar eigenlijk is het een oeroude plant met een eveneens oeroude traditie. De eerste ayurvedische geschriften, waarin kurkuma genoemd werd, zijn ongeveer 10.000 jaren oud. Ze zijn zelfs zó oud, dat er alleen maar nog mondeling overgeleverde teksten waren.

Kurkuma is een duizenden jaren oud natuurlijk middel, in de ayurveda zijn de eerste meldingen, waarin kurkuma beschreven wordt, ongeveer 5.000 jaren oud. Een van die oeroude namen voor kurkuma was ‘Aushadi’, letterlijk betekende dat ‘hét helende kruid bij uitstek’. Maar wat zit er nou allemaal in die kurkuma plant ? En waarom werkt het ? Kurkuma kopen doe je voordelig bij de Kurkuma Specialist.

Kurkuma met zwarte peper

Kurkuma-longa
Een prachtig oranje gekleurde wortel. De kleur van de zon.

Maar wat is kurkuma longa nu eigenlijk? Kurkuma longa is een wortel van een plant. Deze plant groeit het beste in een warme, vochtige omgeving. De wortels van deze plant zijn prachtig oranje, deze oranje kleurstof is de curcumine. Voor een goede kurkuma soort capsules is het gehalte aan deze ‘curcuminoïden’ belangrijk. Hoe intenser oranje de wortels gekleurd zijn, hoe méér curcuminoïden de capsules kunnen bevatten. Normaal ligt dit tussen de 2 a 4 %. Daar zit dus wel verschil in.
De omstandigheden met  optimale  groeicondities, voor een goede werking van deze wortel,  zijn in India het beste. De zuiverste en best werkende kurkuma komt dan ook hiervandaan. Al eeuwenlang weet men met deze plant om te gaan.  Kurkuma behoort tot de krachtige planten met een lange traditie en een uitstekende ‘staat van dienst’. De oudste geschriften waarin kurkuma longa genoemd worden, zijn 6000 jaren oud. Dit was in de oude Ayurvedische geschriften. “Ayur Veda” betekent ‘kennis van het leven’.

In de ayurveda is men al duizenden jaren overtuigd van de gezonde eigenschappen van kurkuma longa. In India gebruikt men het in de keuken, maar  ook in het dagelijks leven. Ook in hun oude tradities bij een huwelijk, geboorte of begrafenis speelt kurkuma een grote rol. Evenals in de religieuze  tradities, in de tempels en gebedshuizen. het is een alom geëerd en gerespecteerd kruid. Ooit eens heb ik er maanden over gedaan om vele oude Sanskriet namen van kurkuma op te zoeken, met hun Sanskriet betekenis. Daaruit bleek de achting en waardering voor kurkuma longa vanuit iedere invalshoek. Maar niet alléén in de ayurvedische traditie, niet alléén in India werd kurkuma longa geëerd. Ook in de oude Chinese en Japanse geneeskunst stond kurkuma longa in hoog aanzien. Jiang Huang is een oude Chinese naam voor kurkuma longa.

Waar koopt u de beste kurkuma met zwarte peper? 

Bij De Kurkuma Specialist koopt u de beste en meest zuivere kurkuma met zwarte peper. Al onze capsules zijn GMO vrij en NIET Eto Behandeld (Ethyleen Oxide : dit is een chemisch sterilisatie gas)

Er bestaan ongeveer 75 verschillende kurkuma soorten. Er is daar maar één bij, waaraan goed heilzame eigenschappen worden toegeschreven. Dat is de kurkuma longa. Er zijn zoveel soorten, maar dit is de beste soort. Je kunt ze bij ons kopen in soorten en maten :

 • Kurkuma longa capsules mét bioperine peper (Kurkuma Longa ‘Plus’ met bioperine peper)
 • Kurkuma longa capsules zónder bioperine peper (Kurkuma Longa ‘Puur’)
 • Pure zuiver geperste Kurkuma longa Olie
 • Zuivere Curcumine C3 olie (zonder bioperine peper)
 • Gemalen kurkuma longa poeder
 • Curcumine C3 ‘Superieur’ capsules

Kurkuma Longa ‘Plus’ met bioperine peper van De Kurkuma Specialist kopen ? 

Bij De Kurkuma Specialist let men op alles ! De kurkuma met zwarte peper moet van de allerbeste kwaliteit zijn. Wij letten op alles wat met goede kurkuma longa wortel of capsule of gemalen kurkuma longa poeder te maken heeft. De zuiverheid, de herkomst, de analyse van puurheid, de werkzaamheid, de wortel en de onvermengdheid.  Wij laten alles controleren op puurheid en zuiverheid. Omdat we al dertig jaren een liefde voor dit product hebben, weten we er erg veel van. En een goede test, om te weten of de kurkuma zuiver is, is snel gedaan.
Onze kurkuma longa  is verkregen uit de sterkste kurkuma-longa plant, deze is geteeld op zuivere grond. In  dit  extract is niet alleen de wortel (rhizome)  gebruikt, maar ook een deel van de stengel voor een uitstekend werkend product.  Het is geproduceerd volgens de strengste normen en getest op zuiverheid en werkzaamheid. Omdat onze filosofie het voorgenoemde van de kurkuma een belangrijk punt vindt, zijn er verder geen chemische toevoegingen gedaan.

Wat is er toegevoegd aan de kurkuma met zwarte peper?

Het enige wat is toegevoegd aan de kurkuma met zwarte peper, is de bioperine peper. In de juiste verhouding. Daarom is de werkzaamheid en opname uitstekend. Deze zuivere kurkuma  capsules zijn bij dekurkumaspecialist te koop. Hier vindt u een dergelijk uitgebalanceerd kurkuma extract,  Kurkuma Longa ‘Plus’ met bioperine peper, als voedingssupplement

Wij hebben veel kennis, knowhow en expertise in huis. Ooit eens, vele tientallen jaren geleden, zijn we op Sri Lanka (via een Pancha Karma ayurvedische kuur) in aanraking gekomen met kurkuma longa. En deze fascinatie is als een kostbaar geschenk mee naar huis genomen, en duurt al ca dertig jaren lang. Het respect voor een dergelijk kostbaar product van Moeder Natuur duurt nog steeds voort. Het is jammer dat we niet al onze expertise hier mogen tonen, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. We mogen ons met recht een Specialist in Kurkuma Longa noemen. We zijn de nummer 1 in kurkuma, en hebben de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs !

Hoe werkt Kurkuma Longa ‘Plus’ ? 

Onze kurkuma longa ‘Plus’ is een extract. Kurkuma longa is het extract van de plant en de ‘PLUS” staat voor de toegevoegde bioperine peper. We hebben geen ‘losse kurkuma longa poeder’ in onze capsules. De toegevoegde bioperine peper geeft de kurkuma longa ‘vleugels’. Het verlengt de tijd, waarin het product goed opgenomen kan worden,  met 1000 %. En omdat u het tijdens een maaltijd inneemt, verdubbelt een beetje vet de opname tijd nogmaals. De curcuminoïden lossen makkelijk op in vet.

Inhoud en samenstelling van de Kurkuma Longa ‘Plus’ capsules en verpakking

 • Kurkuma Longa ‘Plus’ met bioperine peper is een zeer zorgvuldig uitgezocht voedingssupplement
 • 595 mg Kurkuma Longa extract, met 5 mg toevoegde bioperine peper is de inhoud van deze capsules
 • Capsule huls : Plantenvezel cellulose (Maïs)
 • 90 capsules per verpakking aanwezig
 • Nauwkeurig gestandariseerd op 1 mg toegevoegde bioperine peper
 • Brede werking aan bioactieve stoffen
 • Duizenden jaren oude formule
 • Ook in Voordeel Verpakking verkrijgbaar
 • GMO vrij, niet bestraald, NIET Eto Behandeld (Ethyleen Oxide : is een chemisch sterilisatie gas)
 • Kosher, Vegan en Halal
 • Bewaar advies : Donker, droog en afgesloten bewaren, op kamertemperatuur
 • Deze Kurkuma Longa ‘Plus’ capsules zijn zonder extra toevoeging van extra chemische of andersoortige toevoegingen
 • GRATIS : verzending bij 2 producten
 • GRATIS  : een  “kurkuma verrassings proefmonster” bij een bestelling

Verdere informatie over de Kurkuma Longa “Plus” capsules met bioperine peper 

 1. U neemt dagelijks 1 a 2 capsules in, tijdens een maaltijd. Een beetje vet IN de maaltijd verlengt de opnametijd  nogmaals. Innemen met een slokje water
 2. Overschrijd de dosis niet
 3. Buiten het bereik van kinderen houden
 4. Voedingssupplement, dus dit vormt geen vervanging voor evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl

Gratis Verzending 

Dekurkumaspecialist.nl biedt u een gedegen kennis en een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. We kunnen, desgewenst, een kurkuma pakket voor u op maat samenstellen. Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met De Kurkuma Telefoon , bereikbaar via de kurkuma specialist : 0598-371025  We staan u graag te woord.
PS : Overleg bij ziekte , medicijn gebruik, zwangerschap of borstvoeding eerst met een deskundige (of ayurvedisch arts) . Wij hebben eventueel een goed adres voor u.

Translate »