Huidverzorging met het kurkuma masker

Oude ayurvedische gezondheidsleer beschrijft enorm veel toepassingen voor kurkuma als huidverzorging, waaronder als kurkuma masker. Kurkuma heeft namelijk het vermogen om werkzame stoffen, waar het mee gecombineerd wordt, dieper in de huid te laten dringen. We hebben verschillende goede recepten gevonden in de oude ayurvedische geschriften. Deze recepten zijn eeuwen in gebruik geweest en inspiratie geweest voor dit kurkuma masker.

Omdat kurkuma sterk kleurend is en de huid geel zou kunnen kleuren zijn verschillende recepten goed bestudeerd en is er gekeken naar andere ingrediënten die helend kunnen zijn voor de huid om toe te voegen aan het kurkuma masker. Het probleem van verkleuring van de huid hebben we tot een minimum weten te beperken door gebruik van deze oude recepten.

Kurkuma masker met rode klei

Om het kurkuma masker af te maken is löss klei toegevoegd. Rode klei is een ander ingrediënt wat al eeuwenlang wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De rode löss werd meerdere keren gemaald tot een fijne structuur ontstond. Daarna wordt de klei in een oven verhit om de rode klei bacterie vrij te krijgen. Löss klei is een zuiver natuurproduct. We hebben navraag gedaan bij het ayurvedische centrum en hieruit is gebleken dat dit goede klei aarde is die erg geschikt is voor het kurkuma masker.

Gebruik van het kurkuma masker

Gebruik van onze kurkuma maskers is erg gemakkelijk. Meng één maatlepeltje (bijgeleverd) van het kurkuma masker met één eetlepel van een product naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld yoghurt of room zijn. Meng het geheel tot een zachte pasta en breng het aan op het gezicht. Laat ruimte rond de mond en ogen vrij. Na 15 tot maximaal 20 minuten wast u het masker eraf met lauwwarm water en kunt u uw favoriete verzorgende crème aanbrengen.

Kurkuma masker kopen bij De Kurkuma Specialist

De Kurkuma Specialist is dé nummer 1 op het gebied van kurkuma. Kennis van en onderzoek naar de ayurvedische gezondheidsleer gaan gepaard bij onze producten, zo ook bij onze kurkuma maskers.

Translate »