Kurkuma tandkrijt kopen

Kurkuma tandkrijt kopen bij de Kurkuma Specialist. Kurkuma tandkrijt is een oeroud ayurvedisch product. Vroeger mengde men zacht tandkrijt met verschillende soorten natuurlijke middelen. Deze werden, naar men zegt,  gekozen naar werking en biobeschikbaarheid. Een paar ervan zijn te noemen, namelijk granaatappel, neem en kurkuma.

Wat is Kurkuma Tandkrijt? 

Dit oude proces is al duizenden jaren geleden beschreven, en de recepten zijn lange tijd niet gebruikt. Wij hebben een paar van die oude recepten kurkuma-tandkrijtopgezocht en weer laten samenstellen. Kurkuma tandkrijt is er eentje van.

Het is nooit de bedoeling geweest om de tanden met pure kurkuma poeder te gaan poetsen, daarom vindt u bij de Kurkuma Specialist een bijzonder en exclusief product voor uw gebit. Kurkuma Tandkrijt is een product voor ons gebit, volgens natuurlijke ayurvedisch recept samengesteld.

Kurkuma is een wortel, in het Engels spreekt men van ’turmeric’. Alles van deze plant wordt gebruikt, van haar bladeren tot bloesems, van haar wortels tot stengel. De kurkuma poeder worden al sinds de oudheid gebruikt als een soort tandpasta, om het gebit, het tandvlees en de mondholte ondersteunend schoon te houden. Dit kurkuma poeder werd gedroogd en herhaaldelijk gemalen tot een zeer fijn poeder. Daarna werd het gemengd met ayurvedisch tandkrijt. Van de bladeren maakte men een soort tandenpoeder, hierin werden de Neem twijgjes gedoopt en daar werd dan op gekauwd. De smaak van kurkuma is bitter, daar zijn wij niet meer aan gewend. De werking is goed omdat het gemaakt is volgens een natuurlijk recept. 

Wij hebben géén concessies aan de smaak gedaan, door het te vermengen met andere producten. Wel is het gemengd met zacht tandkrijt.  

Kurkuma tandkrijt waar te koop?

De Kurkuma Specialist heeft de beste kwaliteit tandkrijt. Maar let op! Belangrijk! Ten eerste is het de vraag óf het voor u geschikt is. Deze Kurkuma Tandkrijt is niet geschikt voor mensen met veel ‘moderne’ aanpassingen in hun gebit. Zoals nieuwe composiet vullingen, en kunststof  kronen. Kurkuma kleurt nou éénmaal géél. En kunststof is een stof waar deze kurkuma kleur makkelijk in trekt, en het géél kleurt. Vroeger had men deze aanpassingen niet, en was kurkuma, samen met neem, een ideaal middel om het gebit schoon en mooi wit te onderhouden. De tijden zijn veranderd. Dan is Kurkuma Tandkrijt géén product voor u, en kunt u beter voor de groenwitte NEEM TANDKRIJT kiezen. Deze verkleurt uw gebit niet. 

Ten tweede omdat het nergens anders verkrijgbaar is. Op onze ‘kurkuma zwerftochten’ in India kom je veel bijzondere puur natuurlijke dingen tegen. Daarom dus hebben wij voor de “Westerse smaak” een ander aangepast recept gezocht, in Sri Lanka. En het opnieuw ‘op de moderne ayurvedische manier’ hier in Engeland laten samenstellen. Omdat het poeder erg zacht moet zijn, en het glazuur niet mag beschadigen, is dit een verfijnd en nauwkeurig samengesteld recept. Zowel in India en op Sri Lanka kijkt men anders tegen ayurveda aan. De ayurveda lééft er.  Dus is deze Kurkuma Tandkrijt het moderne antwoord voor gebitsverzorging op een eeuwenoude natuurlijke manier. Uniek in Nederland

Meer Kurkuma verzorgings producten van De Kurkuma Specialist ?  Kurkuma capsules, Kurkuma olie, Kurkuma  olie voor oil pulling, Kurkuma zeep bij de kurkuma specialist verkrijgbaar. En de NEEM Tandkrijt (zonder mogelijke verkleuring)

Hoe ziet dit Kurkuma Tandkrijt eruit? 

 • U krijgt het thuis gestuurd in een 25 ml doosje, keurig verpakt met extra binnendeksel
 • Het mengsel Kurkuma en Tandkrijt is nauwkeurig gestandariseerd, volgens oude recepten
 • ADH : Poets er ca 3 a 4 maal per week uw tanden mee, net als met gewone tandpasta.
 • Goed naspoelen, net als met gewone tandpasta
 • In het begin moet iedereen even aan de smaak wennen.
 • Het is ook geschikt voor kinderen, maar die schrikken soms van de bittere smaak. Doe bijv. een paar korreltjes Kurkuma tandkrijt op hun eigen tandpasta.
 • Daarna is dit een exclusief product voor  uw gebit. Voor schone en zacht aanvoelende tanden.
 • Inhoudsstoffen: calcium carbonicum, kurkuma longa extract, menthol olie, zout, camphora A.
 • Bewaaradvies : In de originele verpakking bewaren, droog en op kamertemperatuur
 • Kurkuma tandkrijt heeft een brede werking aan bioactieve natuurlijk stoffen, zowel voor ons tandvlees al voor het gebit
 • Volledig vegan, Kosher en Halal. Niet bestraald, niet EtO behandeld.
 • Kurkuma KAN uw kronen of composiet vullingen verkleuren, kies dan beter voor de Neem-tandkrijt, deze Neemtandkrijt  kleur is wit-groen
 • U krijgt er een kleine Nederlandse bijsluiter bij
 • Kurkuma wordt al eeuwen gebruikt in de ayurvedische traditie. Ook voor het gebit

Gratis Verzending

De Kurkuma Specialist biedt u een gedegen kennis en een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. We kunnen, desgewenst, een kurkuma pakket voor u op maat samenstellen. Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met De Kurkuma Telefoon , bereikbaar via de kurkuma specialist : 0598-371025  We staan u graag te woord.

Translate »