Wie is De Kurkuma Specialist ?

Wat is kurkuma voor De Kurkuma Specialist ? Mogen  we ons team even aan u voorstellen ? Mijn naam is Tieneke Scholtens, en we zijn een leuk Kurkuma team. Ikzelf heb aan de PABO gestudeerd, de hogeschool te Appingedam, en heb mijn HBO opleiding in het onderwijs gehaald. Daarna ben ik lange tijd als onderwijzeres werkzaam geweest.

Na  jaren voor de klas te hebben gestaan, heb ik extra mijn HBO Schoolmanager papieren gehaald. En ben ik naar het zuiden van Nederland verhuisd. En heb als schoolmanager gewerkt. Het was goed en voldoening gevend. Toch miste er iets.

Hobby ?  

Als hobby heb ik, vanaf klein kind tot nu toe, één hobby gehad : Gezond koken. Alles leren over eten en de uitwerking van voeding heeft mij vanaf jonge leeftijd geboeid. En nog steeds. Ik heb, náást mijn werk in het onderwijs, mijn hart gevolgd en ben kooklessen gaan geven aan kleine kinderen. Heb gezondheids lezingen gevolgd en gegeven. Maar er miste iets. Er miste een duidelijke structuur in het geheel.

 

Ayurveda was het missende element

Mijn interesse voor ayurveda, ayurvedische voeding en kurkuma longa en de curcumine c3 ‘superieur’ zijn samen gevloeid op een ayurveda kuur. Na ernstige klachten in mijn handen hebben mijn man en ik besloten om, ca 30 jaren geleden, een gezondheidskuur te volgen. Daar begint eigenlijk onze liefde en interesse voor kurkuma longa vorm te krijgen. Mijn man was meditatie leraar en kende de ayurveda al veel langer.

Ik ging van huis met ernstige klachten, en kwam met een visie op kookgebied en gezondheids gebied (ayurveda) en een diepgaande interesse (kurkuma) weer thuis. Ik kan u zeggen dat ons leven erg is veranderd door deze ‘pancha karma’  ayurveda kuur.

Op deze kuur hebben we erg veel geleerd. Ik heb geleerd dat voeding een medicijn kan zijn. Goede voeding maakt een lichaam sterk. En mijn liefde en toewijding voor kurkuma longa is op deze ayurveda kuur “geboren”.  Ik was volledig geïnteresseerd in deze gele wortel. En haar uitwerking. Haar sterke, maar ook haar zwakke kanten.

Het plan was om te stoppen in het reguliere onderwijs en samen lezingen over gezondheid, over de relatie tussen voeding en gezondheid te gaan geven. ..”..Wat kan een schoolmanager beter doen als lesgeven ?..”.., was mijn idee. En de leeftijd van de studenten maakt dan niets uit. En, natuurlijk, les geven over kurkuma. Want na zovele jaren studie wist ik enorm veel van kurkuma. In al haar facetten, en al haar verschijningen.

Het liep aanvankelijk allemaal naar wens. Maar opeens gooide een Europese wet een flinke hand vol roet in het eten. Het werd verboden om lezingen over kurkuma te geven, als je het óók verkoopt. Zoals je bijvoorbeeld, als groentenboer, geen gezonde informatie  mag geven over groenten. Zo mag je, als de kurkumaspecialist, óók geen gezonde informatie over kurkuma geven. En was het einde verhaal. Maar wat nu ?

Wat is kurkuma voor De Kurkuma Specialist ?

Kurkuma is voor mij mijn hobby en heeft mijn volle toewijding. Ik weet er enorm veel van en volg regelmatig cursussen en lezingen over ayurveda en over kurkuma. Kurkuma is een wondermooi geschenk van de natuur, de kurkuma longa wortel heeft 19 levensbelangrijke aspecten in zich. Kurkuma staat op de 3e plaats van de meest bijzondere voedingsmiddelen ter wereld.

Over kurkuma raak je nooit ‘uitgeleerd’. Sinds 30 jaren lees ik nog steeds iedere dag wetenschappelijke artikelen over kurkuma. Lees er boeken en boeken en boeken vol met goede en wetenschappelijke informatie over. Kurkuma is een wonder. Ik hou een paar websites met informatie over kurkuma bij. Eigenlijk weet ik, na 30 jaren studie en interesse, alles over kurkuma !

En hebben we in 2012 besloten om een website te beginnen : De Kurkuma Specialist wordt opgericht.

De Opleidingen van Tieneke Scholtens:

 • Gestudeerd op de HBO : PABO opleiding basis onderwijs gehaald
 • Gestudeerd HBO Schoolmanager papieren behaald
 • Gewerkt als Schoolmanager
 • Ayurvedische kook cursussen gaan volgen
 • Ayurvedische gezondheids cursussen gaan volgen
 • Alles gelezen waar het woord “Kurkuma” of “Curcumine” in voor kwam.
 • We hebben uitstekende contacten gelegd met importeurs, we verkopen niet ‘zomaar kurkuma’.
 • We willen alleen de beste kurkuma voor onze klanten.
 • We hebben als doel om een goed en betrouwbaar kurkuma verkoop adres te worden, als het over kurkuma gaat.
 • Ook zijn er goede contacten met ayurvedische artsen om een gedegen achtergrond te hebben als het over kurkuma gaat.
 • En klanten door te kunnen sturen, als kurkuma géén oplossing is.
 • De website dekurkumaspecialist.nl wordt in 2012 opgericht, na een gedegen kennis en studie omtrent kurkuma, van vele jaren.
 • De Kurkuma Specialist komt beslagen ten ijs

We hebben met ons allen, Sandra, Alie, Janka en Stiena,  de oprichting van deze website De Kurkuma Specialist mogelijk gemaakt. En, natuurlijk, mijn man en ik. En werken met ons allen met plezier aan de juiste uitvoering. Met zorg en bereikbaarheid voor al onze klanten.

Met een hartelijke groet van Tieneke Scholtens en het gehele De Kurkuma Specialist team

Translate »