Kurkuma poeder

.

Kurkuma poeder kopen

Koop kurkuma poeder – dubbel gemalen – bij de Kurkuma Specialist. Kurkuma Longa poeder ‘Bioactief’ is hip en trendy.  Maar eigenlijk is het een oeroude plant met een eveneens oeroude traditie. De eerste ayurvedische geschriften, waarin kurkuma genoemd werd, zijn ongeveer 10.000 jaren oud. Ze zijn zelfs zó oud, dat er alleen maar nog mondeling overgeleverde teksten waren. Kurkuma poeder van bio-actieve zuivere teelt is een verfijnd product. Het is een zacht dubbel gemalen poeder van bio-actieve  kwaliteit. Het proces om dit product dubbel te malen is uniek. Koop daarom Bioactief kurkuma poeder bij de kurkuma specialist.

Kurkuma is een duizenden jaren oud natuurlijk middel, in de ayurveda zijn de eerste meldingen, waarin kurkuma beschreven wordt, ongeveer 10.000 jaren oud. Een van die oeroude namen voor kurkuma was ‘Aushadi’, letterlijk betekende dat ‘hét helende kruid bij uitstek’. Maar wat zit er nou allemaal in die kurkuma plant ? En waarom werkt het ?

Wat is Kurkuma poeder? 

Kurkuma-longa
Kurkuma Longa wortel op haar mooist ! Diep donker oranje

Kurkuma longa is een wortel van een plant. Deze plant groeit het beste in een warme, vochtige omgeving. De wortels van deze plant zijn prachtig oranje, deze oranje kleurstof is de curcumine. Voor een goede kurkuma soort capsules is het gehalte aan deze ‘curcuminoïden’ belangrijk. Hoe intenser oranje de wortels gekleurd zijn, hoe méér curcuminoïden de capsules zullen bevatten. Normaal ligt dit tussen de 2 a 4 %. Daar zit dus wel verschil in.

De omstandigheden met  optimale  groeicondities, voor een goede werking van deze wortel,  zijn in India het beste. De zuiverste en best werkende kurkuma komt dan ook hiervandaan. Al eeuwenlang weet men met deze plant om te gaan.  Kurkuma behoort tot de krachtige planten met een lange traditie en een uitstekende ‘staat van dienst’. De oudste geschriften waarin kurkuma longa genoemd worden, zijn 6000 jaren oud. Dit was in de oude Ayurvedische geschriften. “Ayur Veda” betekent ‘kennis van het leven’.

In de ayurveda is men al duizenden jaren overtuigd van de gezonde eigenschappen van kurkuma longa. In India gebruikt men het niet alleen in de keuken, maar  ook in het dagelijks leven.

Ook in de oude Vedische tradities bij een huwelijk, geboorte of begrafenis speelt kurkuma een grote rol. Evenals in de religieuze  tradities, in de tempels en gebedshuizen. Het is een alom geëerd en gerespecteerd kruid. Ooit eens heb ik er maanden over gedaan om een paar honderd oude Sanskriet namen van kurkuma op te zoeken, met hun Sanskriet betekenis. Daaruit bleek de waardering en respect voor kurkuma longa vanuit iedere invalshoek.

Maar niet alléén in de ayurvedische traditie, niet alléén in India werd kurkuma longa geëerd. Ook in de oude Chinese en Japanse geneeskunst stond kurkuma longa in hoog aanzien. Jiang Huang is een oude Chinese naam voor kurkuma longa.

Waar koopt u de beste kurkuma longa poeder? 

Kurkuma kopen kunt u het beste doen bij De Kurkuma Specialist. Er bestaan ongeveer 75 verschillende kurkuma soorten. Er is daar maar één bij, waaraan goed heilzame eigenschappen worden toegeschreven. Dat is de kurkuma longa. Er zijn zoveel soorten, maar dit is de beste soort. Je kunt ze bij ons kopen in soorten en maten :

Bent u op zoek naar Kurkuma capsules, deze vindt u natuurlijk ook bij De Kurkuma Specialist.

Waarom Kurkuma Longa poeder van de Kurkuma Specialist kopen? 

Bij De Kurkuma Specialist let men op alles, als het met Kurkuma te maken heeft ! Daarom kunnen we u ook wel een paar argumenten geven om dit product bij ons te bestellen :

 1. GRATIS :  Gratis Verzending binnen Nederland
 2. GRATIS  : Een  “Verrassings proefmonster” bij een bestelling, altijd leuk om te ontvangen
 3. De Kurkuma Specialist let op ALLES, maar dan ook alles wat met goede kurkuma longa wortel of capsule of gemalen te maken heeft. De zuiverheid, de herkomst, de analyse van puurheid, de werkzaamheid, de wortel en de onvermengdheid.
 4. Wij laten alles controleren op puurheid en zuiverheid. Omdat we al dertig jaren een liefde voor dit product hebben, weten we er erg veel van. En een goede test, om te weten of de kurkuma poeder zuiver is, is snel gedaan.
 5. Dit kurkuma poeder is verkregen uit de sterkste kurkuma-longa plant, deze is geteeld op zuivere grond. In  dit  extract is niet alleen de wortel (rhizome) gebruikt, maar ook een deel van de stengel voor een uitstekend werkend product.  Het is geproduceerd volgens de strengste normen en getest op zuiverheid en werkzaamheid. Omdat onze filosofie de voorgenoemde zuiverheid van de kurkuma een belangrijk punt vindt, zijn er verder geen enkele chemische toevoegingen gedaan.
 6. In dit kurkuma poeder zijn ca 6 % curcuminoïden aanwezig. Dit is veel, in vergelijking met het ‘normale gehalte’ van  2 a 3 %. Curcuminoïden zijn de bio actieve stoffen uit de kurkuma. Dit heeft dit kurkuma poeder ook. Het is van de zuivere dubbel gemalen ayurvedisch geteelde kurkuma longa wortel
 7. GMO vrij, niet bestraald, niet Eto Behandeld (dit is een chemisch sterilisatie proces)
 8. Kosher, Vegan en Halal

Inhoud en samenstelling Kurkuma poeder

 • Kurkuma Longa poeder ‘Bioactief’  is een zeer zorgvuldig uitgezocht voedings middel
 • 200 gram kurkuma poeder,  met licht verhoogd aandeel curcuminoïden
 • Alleen per directe betaling te bestellen.
 • Brede werking aan bioactieve stoffen, door een duizenden jaren oude formule
 • Dit Kurkuma Longa poeder ‘Bioactief’ is zonder extra toevoeging van extra chemische of andersoortige toevoegingen
 • Buiten het bereik van kinderen houden
 • U neemt dagelijks 1/2   tot 1  theelepel door uw gerechten
 • Overschrijd deze dosis niet

Verdere informatie 

 • Bewaar advies : Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren
 • Curcuminoïden zijn een vluchtige stof en verliezen veel van hun werking onder invloed van Water, Hitte en Zonlicht. Bewaar dit kurkuma poeder product dus altijd op een koele, droge en donkere plaats.
 • Dit zuivere kurkuma poeder is van hoge bio-actieve kwaliteit. Het is een verfijnd kurkuma poeder, dubbel gemalen.
 • De grondstof van dit kurkuma poeder is de lekker vette en dikke pure kurkuma-longa wortel

Hoe kurkuma poeder innemen?

Kurkuma poeder kan op verschillende manieren ingenomen worden. Neem dagelijks een halve tot 1 theelepel kurkuma poeder en overschrijd deze dosering niet. Het poeder kan op verschillende manieren verwerkt worden in eten maar ook in bijvoorbeeld thee. Zo kan de kurkuma longa gebruikt worden om rijst te kleuren, in een kipmarinade, bij de groentes en op vele andere manieren! Alternatieve manieren zijn een kurkumashot of een halve theelepel kurkuma poeder met een halve theelepel honing.

Waar komt ons Kurkuma poeder vandaan?

Kurkuma poeder wordt gemaakt van de gele wortels van de kurkuma plant. De kurkuma plant is al eeuwen oud en terug te vinden in Ayurvedische geschriften van circa 10.000 jaar oud. Een groot gedeelte van al het kurkuma poeder komt uit het land van herkomst Inda. Onze kurkuma longa komt dan ook uit India waar nog gewerkt wordt volgens de oude Ayurvedische richtlijnen voor het beste resultaat.  Er zijn veel verschillende soorten kurkuma planten waarvan kurkuma longa de beste soort is. Ons kurkuma poeder is dan ook gemaakt van de kurkuma longa plant.

Hoeveel kurkuma poeder per dag?

U kunt dagelijks 0,5 tot 1 theelepel kurkuma poeder door uw eten doen. Zorgt dat u deze dosering niet overschrijdt om gezondheidsklachten te voorkomen. Te veel kurkuma kan voor de ongewenste werkingen zorgen. Het kurkuma poeder kan je bij verschillende recepten terugvinden en is vooral populair bij curry recepten. Zo zit kurkuma poeder ook door kerrie poeder wat een mengeling is van verschillende kruiden.

Gratis Verzending 

Dekurkumaspecialist.nl biedt u een gedegen kennis en een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. We kunnen, desgewenst, een kurkuma pakket voor u op maat samenstellen. Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met De Kurkuma Telefoon , bereikbaar via de kurkuma specialist : 0598-371025  We staan u graag te woord.

PS : Overleg bij ziekte , medicijn gebruik, zwangerschap of borstvoeding eerst met een deskundige (of ayurvedisch arts) . Wij hebben, desgewenst,  een goed adres voor u. 

Translate »