Boswellia Serrata -First Class-

Boswellia Serrata ( ook wel shallaki , shallak, of kunduru geheten) is een van de oudste ayurvedisch producten, die de mensheid kent. Het is de gedroogde gomhars van de tropische wierookboom. Deze wordt ook wel “Indiase Wierookboom” genoemd. Deze boswellia is verkregen door de wierookboom in te snijden, en dan stroomt de ‘gomhars’ eruit. Dit product bestaat, sinds oude tijden, bekend om haar goede werking. Boswellia ‘Serrata’ capsules zijn te koop bij de kurkuma specialist

Wat is Boswellia Serrata? 

Boswellia-serrata
Boswellia Serrata is gedroogde gomhars

Boswellia Serrata is een van de bekendste actieve ayurvedische middelen. Het is de gedroogde gomhars van de tropische wierookboom. In de ayurvedische traditie en geneeskunst werd de gomhars gebruikt, vanwege haar bijzondere eigenschappen.

Volgens de ayurvedische richtlijnen is het gehalte AKBA en KBA ook bepalend voor de kwaliteit van de Boswellia Serrata.

Deze zijn, in de juiste verhouding, in dit product aanwezig, met een goed AKBA aandeel. Boswellia wordt een ‘gomhars’ genoemd, omdat deze in alcohol en vet (hars) oplosbaar zijn. De letters AKBA staan voor Acetyl Keto Beta-Boswellia Acid. En wordt beschouwd als een van de 7 krachtigst werkende natuurlijke Boswellia zuren.

Waarom zou u deze Boswellia capsule bij De Kurkuma Specialist kopen? 

Daar kunnen we u een paar steekhoudende redenen voor noemen :

 1. GRATIS : U krijgt 90 capsules, in plaats de meest standaard norm van 60 capsules in Nederland. Dat is 50 % méér ; GRATIS en-voor-niets-erbij-geleverd
 2. GRATIS :  Inclusief ‘Verrassings monster’  gratis bij uw bestelling mee geleverd, altijd leuk om te ontvangen
 3. GRATIS :  Snel en gratis bezorgd in én buiten Nederland
 4. U krijgt deze capsule mét 1 % toegevoegde Piper Longum, voor een langere opnametijd. Een belangrijk punt (Pippali, ook wel Piper Longum genoemd is een broertje van de zwarte peper. Piper Longum wordt veel in ayurvedische kruidenmengsels gebruikt)
 5. Deze capsules zijn inclusief Boswellia Zuur AKBA en bevat het brede natuurlijke werking aan actieve stoffen
 6. Bevat het brede spectrum aan natuurlijke Boswellia stoffen
 7. Zuiver natuurlijk en ayurvedisch product, GMO vrij,  NIET bestraald en NIET EtO behandeld (dit is een chemisch sterilisatie proces)
 8. Ook verkrijgbaar in standaard brievenbus verpakking
 9. Ook verkrijgbaar in Voordeel Verpakking van 300 capsules a 600 mg per capsule

Ayurvedische informatie en Dosha’s 

 • Op de constitutie (dosha) heeft Boswellia Serrata een verlagende werking op de Kapha – en Pitta -.
 • Verhoogt Vata +  (bij veel en langdurig gebruik)
 • AMA  –

Inhoud en samenstelling van de Boswellia capsule en verpakking 

Boswellia heeft een langere opnametijd nodig, om volledig in het lichaam opgenomen te worden. Deze opnametijd kan men verlengen door een beetje Piper Longum, voor een langere opnametijd. Een belangrijk punt. Pippali, ook wel Piper longum genoemd is een broertje van de zwarte peper. Piper Longum wordt veel in ayurvedische kruidenmengsels gebruikt.  Als dit in de juiste verhouding is, dan kan de opname tijd met 1000% worden verlengd. Daarom hebben we deze al voor u laten bijmengen. Te weten 1%. Omdat Boswellia Serrata prima oplosbaar is in vet, is het wel verstandig om deze capsules tijdens een maaltijd in te nemen

 • Neem deze Boswellia Serrata capsules tijdens een maaltijd in, voedingssupplement
 • Boswellia Serrata heeft ook andere sanskriet namen. Dit zijn ‘Shallaki’  en ‘Kunduru’
 • ADH : 1 capsule Boswellia Serrata per dag is voldoende. Neem deze 1 capsule tijdens een maaltijd. Innemen met een slokje water
 • Overschrijd deze hoeveelheid beter niet
 • Per verpakking ; 90 capsules,  600 mg per capsule, inclusief 1 % Piper Longum, voor een langere opnametijd. Een belangrijk punt (Pippali, ook wel Piper longum genoemd is een broertje van de zwarte peper. Piper Longum wordt veel in ayurvedische kruidenmengsels gebruikt)
 • Nauwkeurig gestandariseerd op een beetje extra Boswellia zuur AKBA, met Boswellia zuren.
 • Buiten het bereik van kinderen houden
 • GMO vrij, niet bestraald, niet Eto Behandeld (Ethyleen Oxide : dit is een chemisch sterilisatie proces)
 • Gecertificeerd Kosher, Vegan en Halal
 • Capsule huls : plantenvezel cellulose (maïs) , Maat ’00’
 • Land van herkomst : India
 • Bewaar advies : Droog, donker en afgesloten bewaren. Op kamertemperatuur

Heeft Boswellia interacties met andere medicijnen ? 

 • Diabetici dienen rekening te houden met een, eventuele, verlaging van de bloedsuikerspiegel, na inname van Boswellia
 • Houd altijd ca 5 uren tijdsverschil tussen Boswellia en medicijnen van de arts
 • Neem niet teveel Boswellia bij het eveneens gebruik van bloedverdunners. Vb Warfarine. 
 • Bóven de 1200 mg Boswellia raden we dit áf. Boswellia Serrata werkt óók licht bloedverdunnend.
 • Boswellia kán misschien uw immuunsysteem activeren, dus medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, zoals Cyclosporine, Basiliximab, Tacrolimus, Doxorubicine en Corticosteroïden zijn géén goede combinatie met Boswellia.

Gratis Verzending van Boswellia (heet ook Shallaki en Kunduru) 

Dekurkumaspecialist.nl biedt U een gedegen product kennis een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. Ook kunnen we een kurkuma en/of curcumine pakket speciaal voor u, op maat, samenstellen .
Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met de kurkuma telefoon, bereikbaar via De kurkuma specialist : 0598-371025 en we staan u graag te woord.
Dit is een voedingssupplement, en vormt derhalve geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding. Of een gezonde levensstijl. Overleg bij ziekte, zwangerschap of borstvoeding eerst met een deskundige. Desgewenst hebben we, als u hier prijs op zou stellen, een adres van een goed natuurgeneeskundig en ayurvedisch arts voor u.

Benieuwd naar de overige supplementen? De Kurkuma Specialist heeft een groot aanbod voedingssupplementen: Ashwagandha, granaatappel, magnesium, oil pulling, triphala, brahmi.

Translate »