Wat is oil pulling ?

Om je mond met olie te reinigen is een heel oude ayurvedische gezondheids techniek.
Je eet niets op, je slikt niets dóór. Je maakt alleen maar schoon. In tegenstelling tot de meeste andere detox behandelingen is oil pulling heel eenvoudig, absoluut onschadelijk en doeltreffend.

Je hebt dagelijks een a twee theelepeltjes vol  kokosolie of sesam olie nodig. En 1 a 2 druppels van onze extra hulpolie. Dit is GÉÉN etherische olie, etherische olie is hiervoor niet geschikt.

Wat is er belangrijk voor de oil pulling ?

Het is heel simpel, maar je moet er wel éven aan wennen, en een dagelijkse routine van maken. Je hoeft tijdens het rondspoelen niet de hel tijd bij de wasbak te staan. Ondertijds het spoelen kun je van alles doen. Broodjes smeren, koffie zetten, thee zetten, aankleden etc.

 1. Je neemt wat kokos- of sesam olie in je mond. Ca 1  of 2 theelepels. Meer is niet nodig. Je spoelt de olie rond in je mond, met je lippen op elkaar. Zuig en pers de olie tussen je tanden en kiezen door. Doe dit gedurende 15 a 20 minuten. Maar dit moet je wel opbouwen.
 2. Eerst heb Ikzelf dat met ca 3 minuten per dag, iedere dag 3 minuten erbij, opgebouwd. Tot 15 minuten per dag.
 3. Je mag er NIET mee gorgelen ! Dan zou je kunnen gaan kokhalzen en is er de kans dat je alle slechte bacteriën weer binnenkrijgt. Probeer dit te voorkomen.
 4. Terwijl je hiermee bezig bent, vormt zich speeksel in je mond. Dit mengt zich met de olie en wordt wit van kleur. Dit moet, anders ‘spoel’ de de olie niet goed rond.
 5. Als er zich wat slijm achter in je keel vormt, wil je je natuurlijk niet verslikken. Spuug de olie en het slijm uit in de afvalbak, en begin rustig over nieuw. Geen probleem.
 6. Het gehele proces duurt 15 a 20 minuten, al begin je 3 x overnieuw.
 7. Spuug de olie NIET in de wasbak uit. Want als het stolt, heb je de kans dat de afvoer verstopt raakt. De afvalbak is de juiste plaats.

Hoeveel zit er in dit speciale oil pulling flesje ?

 • In ieder flesje zit een druppel pipetje. Voor een handige dosering.
 • 1 Flesje heeft genoeg inhoud voor ca een half jaar gebruik.
 • Dit is GÉÉN etherische of aromatische olie, deze kunnen giftig zijn, en zijn voor oil pulling niet geschikt.
 • Elk flesje is gevuld met 20 ml speciale oil pulling olie, met een hoog mineralen gehalte.
 • Een van de bijzondere eigenschappen van deze olie, naast de goede eigenschappen van Neem en Kurkuma,  is het hoge mineralen gehalte.
 • Volgens oud ayurvedisch recept
 • Gratis verzending

Waarom zou ik dit gaan doen ?

In onze mond zitten méér bacteriën, als dat er mensen op aarde zijn. Veel van deze bacteriën zouden ziekte kunnen veroorzaken. Om ze kwijt te raken, door met olie te spoelen, is het een goede zaak voor onze gezondheid. Hieronder staat een artikel over ‘tanden poetsen’, maar oil pulling is sterker en veel doeltreffender.

                                                                 Gratis Verzending

Dekurkumaspecialist.nl biedt U een gedegen product kennis een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. Ook kunnen we een kurkuma en/of curcumine pakket speciaal voor u, op maat, samenstellen
Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met de kurkuma telefoon, bereikbaar via De kurkuma specialist : 0598-371025 en we staan u graag te woord.