Kurkuma olie ‘Botanic’ kopen

Kurkuma olie van botanische kwaliteit. Deze natuurzuivere kurkuma olie is een uniek product in Nederland. Het is GEEN etherische, aromatische of essentiële olie. Dit is omdat de werkzame curcuminoïden en andere natuurlijke zuivere werkzame stoffen  in dit product volledig behouden zijn gebleven. Het is een natuurzuivere botanische kurkuma olie, koudgeperst uit de kurkuma wortel.  Vandaar de naam kurkuma olie ‘Botanic’. Bij ons kunt u deze zuivere, pure koudgeperste kurkuma olie kopen. Botanisch zuiver, en in pipet flesje geleverd.

Echter, deze kurkuma olie ‘Botanic’ is NIET GESCHIKT OM ONVERDUND op de huid aan te brengen. Daarvoor is het veel te sterk. Verdun het minimaal met 1 druppel kurkuma olie ‘botanic’ op een volle eetlepel ándere olie. Of nog beter ? Kies onze Kurkuma Face Oil ‘Skin Perfect’ 

Wat zit er in kurkuma olie ?

In dit blauwe pipet flesje zit 30 ml natuurzuivere kurkuma olie. Ongemengd en puur zuiver koudgeperste kurkuma olie. Van botanische kwaliteit.
In etherische of essentiële kurkuma olie zijn de curcuminoïden niet meer aanwezig.

In deze  zuiver botanische kurkuma olie ‘Bioplus’ zijn deze wél aanwezig. Het is volgens de strengste normen geproduceerd. En verkregen op een oude ayurvedische koude persings methode. Hierbij is geen gebruik gemaakt van chemische oplosmiddelen. U kunt het vergelijken met olijfolie. Het is niet geraffineerd, maar het originele natuurproduct.
Deze kurkuma olie ‘Bioplus’ is derhalve geperst uit de zuivere grondstof, de kurkuma longa wortel. Het is een volledig natuurlijk product. Het is een zeer fijne warme olie.

Waar gebruik je Kurkuma olie voor ? 

Deze zuivere kurkuma olie kent een groot aantal supplementaire toepassingen. Het is een lichte en verwarmende olie met een aangename kruidig bittere geur. Het heeft een hoog drogend karakter. Omdat deze olie nog een hoge concentratie curcuminoïden bevat, is het aan te raden om het als olie supplement zeer spaarzaam te gebruiken. Twee druppeltjes per keer zijn ruim voldoende. Het vloeit ruim uit.

Deze olie is zuiver en bevat nog het volledige brede spectrum aan werkzame stoffen, zoals pure turmerone, α-turmerone, β-turmerone, curcumene, α-curcumene, Zingeberene, β-sesuiphellandrine, β-atlantone en Germacrone. Deze synergetische combinatie van oliën is uniek voor zuivere  kurkuma olie.  De ayurvedische leer beschrijft;

 • Ondersteunend bij de Huidverzorging 
  Deze olie kleurt NIET geel. Vanwege zijn unieke karakter, en het behoud van de werkzame curcuminoïden, worden deze goed opgenomen. U kunt, bijvoorbeeld, één druppeltjes van deze olie mengen met uw eigen huidcreme. Gebruik het NOOIT ONVERDUND !
 • Ondersteunend bij Psoriasis 
  Neem niet meer dan een a twee druppeltjes. Bijvoorbeeld door uw shampoo. Wassen en uitspoelen.
 • Ondersteunend bij Oil Pulling
  Omdat dit GEEN etherische olie is, is het prima te gebruiken voor ‘oil pulling’. Deze olie ondersteunt het natuurlijke mondzuiverings proces.

U mengt één a twéé druppeltjes door uw eigen oil pulling olie. Omdat u deze kurkuma olie niet puur gebruikt maar mengt met uw eigen oil pulling olie, kunt u het ook gebruiken bij kunststof vullingen. Deze kurkuma olie is, in principe,  zo zuiver dat het ook eetbaar is. Het is dus GEEN aromatische of etherische olie, dus géén ar-turmeron. Maar de zuivere kurkuma olie, de pure turmeron.

 • Ondersteunend tegen aften in de mond en/of  tandvlees problemen. 
  U zou deze even kunnen ‘aanstippen’ met deze olie
  Neem een wattipje en doe er één druppeltje olie op. Stip de getroffen plek aan.
  Twee maal daags is ruim voldoende.
  Omdat de olie zeer geconcentreerd is, kan het even ‘prikken’.
  De smaak van deze botanische kurkuma olie is extreem bitter.
 • Ondersteunend voor gezonde gewrichten 
  Sommige mensen kunnen, om verschillende redenen, geen kurkuma en/of curcumine nemen. Daarom zou men dit kunnen overwegen.

U neemt een paar druppels van deze olie en masseert het in op de getroffen plek. Deze olie is verwarmend, snel drogend en trekt snel in de huid. Pas op met licht gekleurde kleding.

Contra indicaties en bewaar advies

Deze olie is een zuivere en hoog geconcentreerde pure kurkuma olie.  Buiten het bereik van kinderen houden.

 • Even schudden voor gebruik.
 • Bewaar deze botanische kurkuma olie op kamertemperatuur
 • In het donker bewaren
 • Houd het buiten bereik van kinderen
 • 30 ml natuurzuivere koudgeperste kurkuma olie “Botanic” in pipet flesje
 • Gratis een “leuke attentie” mee geleverd.
 • NIET ONVERDUND gebruiken !

Waarvoor kan ik kurkuma olie gebruiken?

U kunt kurkuma olie op meerdere manieren gebruiken. De olie is erg geconcentreerd en wanneer de kurkuma olie als olie supplement wordt gebruikt zijn één a twéé druppeltjes per dag al voldoende. Ook kan de kurkuma olie ondersteunen bij Oil pulling, kurkuma huidverzorging en andere verzorging. Zorgt dat u voor gebruik altijd goed weet hoeveel druppels u mag gebruiken en overschrijd deze dosering niet.

Hoe wordt kurkuma olie gemaakt?

Kurkuma olie komt uit de wortels van de kurkuma plant. De kurkuma wortels worden koudgeperst waarna de zuivere kurkuma olie wordt opgevangen. Bij De Kurkumaspecialist hebben we verschillende producten kurkuma olie beschikbaar waarvan een aantal ook in combinatie met Curcumine C3 olie. Beide oliën zijn uniek bij De Kurkumaspecialist verkrijgbaar.

Gratis Verzending

Translate »