Wat betekent die ‘Hoge kwaliteit’ van De Kurkuma Specialist ? Voor ons ? Als klant ?

Kwaliteit. Ja, dat is een leuke vraag. Toen we zijn begonnen met deze website, bijna 10 jaren geleden, waren we één van de eersten die kurkuma verkochten. Het was met een grote interesse voor de kurkuma longa als achtergrond. Ons plan en onze visie waren duidelijk : wij wilden de “Rolls Royce” onder de kurkuma websites worden. En dat zijn we nu ook.

Want, met dit als gedachte en toekomst visie zijn we met een torenhoog eisenpakket op zoek gegaan naar een uitstekend toeleverings bedrijf. De selectie van dit toekomstige toeleverings bedrijf moest zéér zorgvuldig gemaakt worden. De toekomst van “De Kurkuma Specialist” hangt ervan af. En wij willen laten zien dat je met goede product kennis, knowhow en een hoge expertise op je vakgebied uitstekend op het internet aanwezig kunt zijn. In dit geval : KURKUMA.

Onze eisen ? “Een hoge kwaliteit tegen een lage prijs” zijn ook uw eisen 

 

 • We wilden een toeleverings bedrijf hebben, die als aanbieder zijn product kent ! En weet hoe er het beste mee om te gaan.
 • Alle toeleverings bedrijven die kurkuma capsules uit China, Ali Baba, Peru  etc ; en die er per 10 kilo of zelfs 100 kilo tegelijk (ongezien) verkopen zijn niet onze stijl. Gewoon : láát maar ! Wij, als De Kurkuma Specialist,  kopen zoiets niet in. En vérkopen zoiets dus ook niet
 • “Ethics in Business” zijn belangrijke dingen in een zakelijke relatie ! Wij beseffen dat volledig. Eerlijk duurt het langst. 
 • Want om een product in een mooi potje te stoppen. Samen met de capsules er óók in : zelfs  een-leuk-reclame-verhaal-erbij-in-te-doen. Mooie naam erbij bedenken. Gelikte reclame site met prachtige kleuren. Het deksel erop doen en succes er maar mee ? Hier doen we dus absoluut niet aan mee. We worden óverspoeld met klachten over deze soort verkoop ! We wimpelen dit ook vaak en netjes af. Niet omdat we niet wíllen helpen, maar niet kúnnen helpen ! Er is geen “kijkje in de keuken van een ander bedrijf” mogelijk. En beloftes van een ánder kunnen wíj niet nakomen.
 • Reclame is iets anders als kennis en knowhow. Wie weet waar dit verkochte spul vandaan komt ? Weet u het ? Wij niet. “Cowboys-met-snelle-verkoop”  zijn overal. En loeren overal op snel geld. Maar service en kwaliteit leveren is een geheel andere zaak.

En hoe ging het verder ? 

 

 • Oh, ja.., we zochten een bedrijf met een goede naam en een uitstekende kwaliteit producten, het liefst allemaal van organische en biologische kwaliteit
 • Het moest een bedrijf zijn die International gecertificeerd is, zowel Europees alsook Amerikaans
 • Het bedrijf moet schóón zijn, van binnen en van buiten. En met de nieuwste en modernste technologie werken
 • We zochten een organisatie die professioneel deskundig is in het gebruik van extractie wetenschap om de beste kwaliteit te leveren en de met de oudste ayurvedische receptuur op moderne wijze dit weer te produceren. Ayurvedische mengsel moeten voldoen aan een zeer precieze receptuur. Ook een belangrijk punt op ons ‘eisen lijstje’
 • Een droogproces mag NIET op/met (open)vuur gebeuren, maar in brandschone droogtrommels met frisse schone lucht.
 • Het bedrijf, wat we zochten, moest uit India komen, en bekend zijn met de oudste recepten uit de Ayurveda. Dit moet nauwkeurig zijn, bij het maken van goede Kurkuma, Ashwagandha, Triphala, Boswellia, Neem etc ayurvedic producten.
 • groene-chemieHet bedrijf moest er een zijn met “een goed hart” erin, waar wij als klant óók eigen inbreng kunnen hebben. Die met hun klant kunnen méédenken
 • Toewijding, kwaliteit en “Ethics in business” zijn voor ons belangrijk. En, als het kan, ook een spirituele visie hebben is een pré 
 • Het bedrijf moest milieu bewust werken, met respect voor de natuur en (als het kon) C02 zorgvuldig werken
 • Dit bedrijf moest álle producten voor ons in één keer kunnen leveren, zodat we géén XX verschillende bedrijven hoeven vragen
 • En, omdat we willen dat ons product voor iedereen betaalbaar is, mag alles óók niet te duur zijn.

En zo kunnen we nog wel even dóórgaan. Zeker,  we hebben een dergelijk bedrijf gevonden. Dat was zo goed !  En doen er nu al bijna 10 jaren zaken mee. We kennen elkaar ondertussen en kunnen uitstekend ‘samen door één deur’ . We zijn ook samen gegroeid, zij zijn een wereldbedrijf geworden. Wij hoeven géén wereldbedrijf te worden, maar willen “De Specialist op het gebied van Kurkuma” zijn. Een bedrijf met een missie. Wij zijn voor dit toeleverings bedrijf nú een kleintje, maar nog steeds geliefd en bekend. Zij bieden óns, wat wij zochten. En wij bieden u een top product aan van een uitstekend toelevering bedrijf. Waar we mee kunnen ‘lezen-en-schrijven’.

Met vestigingen in India, Nieuw Zeeland en Amerika.

De certificering van dit toeleverings bedrijf ?

Is helemaal goed !  Eerlijk duurt het langst en daarmee bouw je klantvertrouwen op. 

 1. Alles en alle extracten worden gemaakt met ultramoderne middelen.
 2. Dit bedrijf is  CGMP gecertificeerd. ISO- en HACCP gecertificeerd.
 3. Ook de richtlijnen van de USFDA, TGA, MEDSAFE en EU worden gevolgd
 4. En gecertificeerd HALAL en KOSHER en VEGA/VEGAN is een belangrijk punt voor ons
 5. Van ieder geleverd product ontvangen we een gespecialiseerde analyse, gemaakt door een gecertificeerd laboratorium
 6. Zij zeggen : “…Eénmaal getest, overal geaccepteerd..”. Wij zijn het daarmee eens.

Sinds de nieuwe FDA CGMP voorschriften worstelen tegenwoordig véél fabrikanten hiermee. De belangrijkste nadruk van de FDA CGMP regelgeving ligt rondom bewezen kwaliteit van ingrediënten. De fabrikanten die konden aantonen dat ALLE ingrediënten die in de voedingssupplementen worden gebruikt, volgens de nieuwe regelgeving zijn getest, mochten hun bedrijf voortzetten. Ons toeleverings bedrijf voldoet hieraan.

Onafhankelijke laboratorium tests ? 

 

Ja, dit is óók een belangrijk punt. Want je mag …”..níet de slager zijn, die zijn eigen vlees keurt…”.. luidt het spreekwoord. Voordat alle bestelde producten  naar de klant worden verzonden, moet ieder product een testfase in drie stappen doorlopen.

 1. De eerste fase is een interne proces kwaliteits test,  door het eigen productie team van dit bedrijf
 2. De tweede test fase wordt uitgevoerd op de afgewerkte en klare producten door hun afdeling “Kwaliteits contrôle”
 3. De derde fase van contrôle wordt door de QA voor die specifieke batch overgenomen en afgerond door de onafhankelijke internationaal geaccrediteerde laboratoria. Na ál deze testen is het gegarandeerd dat de producten, die je voor je deur ontvangt, voorzien zijn van een uitstekend en uitgebreid analyse certificaat.
 4. En hun HACCP-certificering garandeert een goed proces

Super kritische C02 extracten ? 

Ja, dit was eveneens één van onze eisen. Omdat er steeds meer vraag is naar pure en natuurlijke stoffen in de voedingssupplementen industrie. Een van deze superkritische vloeistof extracten wordt nu vaak gebruikt bij zachte zuivere olie en supplementen.  De niet-giftige en de lage kritische temperatuur maken het SCFE proces zeer geschikt voor aromaherstel en verwijdering  van de zelfs de kleinste hoeveelheid pesticiden. Dit staat bekend als één van de beste en grootste extractie processen die veel aandacht heeft gekregen vanwege de effectiviteit bij het produceren van uitzonderlijk zuivere en ‘oplosmiddelen vrije voedingssupplementen’. Vandaar dat u ook géén ‘magnesium stearat’ in onze ingrediënten lijst ziet staan.

Behalve de Curcumine C3 Complex “Superieur” ? Hoezo ? 

Wij dachten dat we er nu klaar mee waren. Alles 100% geregeld. Maar dat was niet zo. De Curcumine C3 Complex ‘Superieur’ komt van een ander uitstekend Indiaas bedrijf. Namelijk van de “WWW.SABINSA.COM ” . Daar waren ze zodanig gespecialiseerd in het maken van Curcumine, dat dit bedrijf er verschillende Prijzen, Toekenningen en Awards mee heeft gewonnen.  Na bijna een jaar van dubben en overleg, hebben we besloten ‘overstag’ te gaan. Wat betreft onze Curcumine C3 ‘Superieur’ . Wel hebben we deze SABINSA gevraagd of men wat lichte aanpassingen aan de receptuur zou willen maken voor ons. Hetgeen gelukkig geen probleem was. Vandaar de toevoeging Curcumine C3 “Superieur”. Maar dit is ook al weer vele jaren geleden.

Dit is waar De Kurkuma Specialist voor staat, en dit is wat wij bedoelen met “Hoge kwaliteit” 

 

En die “lage prijs “? Waar vinden we die ?

 

 • GRATIS : Als u goed kijkt, dan ziet u dat we in iedere verpakking 90 capsules verzenden. Terwijl de ‘gemiddelde standaard aanbieder’ er 60 capsules verpakt. En soms ook géén 600 mg voert, maar 500 of 400m mg. Wat weer betekent dat u er méér van zou moeten nemen. 
 • GRATIS : Dat betekent dat  De Kurkuma Specialist u 90 capsules i.p.v. 60 capsules =50% méér capsules aanbiedt, per verpakking. 
 • Dus 50 % GRATIS-en-voor-niets voor u bij uw bestelling geleverd 
 • GRATIS : En dat onze 90 capsules EEN-DERDE (= ca 30%)  goedkoper zijn, dan de ‘Standaard norm van 60 capsules”
 • GRATIS : En als je alles nog eens bij elkaar telt is het dus bij De Kurkuma Specialist : 3 halen en 2 betalen !      (2 x 90 = 180 caps. |  3 x 60 = 180 caps.)
 • Per verpakking 90 capsules  aanwezig, van 600 mg per capsule.
 • Dat is 50 % méér als het gemiddeld verkochte aantal capsules per verpakking in Nederland, waarbij 60 capsules de norm is.
 • Zo bieden wij u méér, voor minder geld en heeft u een lagere prijs, met méér capsules.  En een uitstekende kwaliteit !
 • ONZE voordeelverpakkingen hebben zelfs 300 capsules, voor een zeer gunstige prijs. Omdat er 600 mg, doorsnee,  per capsules aanwezig is, hebt u voor een paar tientjes een jáár voldoende, en kunt uw lege flacon ‘zó even bijvullen’. 
 • Zó doen we dat, bij uw Kurkuma Specialist   🙂 

Met een hartelijke groet van De Kurkuma Specialist,

Namens deze : De General Manager en het Team van De Kurkuma Specialist

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Translate »