Wat is tandkrijt ?

Tandkrijt is een oeroude manier om op natuurlijke wijze het gebit én de mondholte te reinigen. Veel van onze dagelijkse tandpasta is chemisch van samenstelling, aangevuld met SLS, SLES of FLUORIDE. We zijn er aan gewend geraakt, maar toch kan het anders. Hetzelfde geldt voor de smaak. Als de smaak van onze tandpasta géén menthol en/of suiker bevat, vinden we het ‘niet lekker’.

Dit product bevat zacht wit soepel krijt, die onze tanden NIET schúúrt, maar reinigt. Neemblad is reeds 6000 jaren in gebruik voor het gebit. Aangezien het voor ons niet meer mogelijk is om onze tanden met een Neem twijgje te reinigen, is deze neem-tandkrijt een moderne variant van een oud ayurvedisch gebruik.

Suikervrije Kruidentandpasta “Ayurvedic based”

Hier vindt u een bijzondere en zeer zachte tandpasta. Deze tandpasta is 100% suikervrij en zoetstoffen vrij. Bevat  bovendien 18 verschillende ayurvedische kruiden. Het is halal, vegan en kosher. Deze tandpasta bevat derhalve geen enkel dierlijk ingrediënt.

Wat is dit voor tandpasta ?

Het is een zuivere tandpasta, gebaseerd op verschillende ayurvedische kruiden. Ook is het volledig suikervrij en zoetstoffen vrij. Een tandpasta met een ayurvedische historie, speciaal voor de gezondheidsbewuste mens van nú. De smaak is kruidig en zacht, en het bevat 18 werkzame kruiden voor ons gebit en tandvlees.

Waarom een fluoride vrije en suikervrije tandpasta ?

Volgens de oude ayurveda is het beter voor ons gebit zoveel mogelijk suikervrij te houden. Dit is omdat suiker verzurend op ons gebit werkt. Suiker kan de aan de basis staan als oorzaak voor tandbederf en tandvlees problemen.

Ook is fluoride goed voor een jong gebit, in de groei. Maar als het gebit volgroeit is, is een goed onderhoud van groter belang. Fluoride versterkt een jong groeiend gebit, voor een ouder gebit is dit niet meer zo belangrijk. En is het waarschijnlijk beter om zo weinig mogelijk fluoride binnen te krijgen.

Een frisse adem, een gezonde mond, ondersteunend bij gezond tandvlees. Helpt het glazuur versterken en helpt bij gevoelige tanden.

Een bijzondere en zachte tandpasta voor u
Ingrediënten
Geklaarde krijt, Water, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulphate, Gum Tragacanth, Extract van Indiase dropwortel, Amandel, Gewone Jujube, Bes, Sarsaparilla, Kaneel, Sappan hout, Perzisch walnoot, Rose appel, Mispelbes, Barleria Prinoitis, Stekelas, Aziatische heilige eik , Bedda noten, Bengaalse madder, Bisschopskruid, Catechu, Mayweed, Geraniumolie, Menthol, Thijm, Kruidnagelolie, Eucalyptus, Pepermunt, Methyl p.s., Propyl p.s.

Zie voor méér informatie het betreffende product. U kunt kiezen uit Kurkuma- of Neem(blad) Tandkrijt

Bij ieder gekocht product ontvangt u een leuke attentie GRATIS mee geleverd.

Translate »