Advies 5 Haren foto

Haren, kurkuma en stress

Wist je dat Vitamine C en E belangrijke vitamines zijn? Ze spelen een belangrijke rol in ons hele “haar gezondheidssysteem”. Methionine zorgt voor de groei van onze haren.  

Haaruitval 

Zeker zijn magnesium, seleen en zink belangrijk voor gezonde vastzittende haren. En Vitamine C en E voorkomen gezamenlijk, op een effectieve manier, haaruitval als gevolg van beschadigd haar. Wie dagelijks een dosis van ca 4 gram Vitamine C neemt, dat zijn 4 citroenen, vindt al snel minder haren in de kam.  

Rokers hebben dagelijks tussen de 400 en 1000 gram méér Vitamine C nodig, dan niet rokers. Roken vréét Vitamine C, vandaar dat rokers ook last van haaruitval zouden kunnen krijgen. 

Ook het hebben van conflicten kost véél Vitamine C van je lichaam. Een flinke discussie met man/vrouw of op het werk kost al snel 500 mg pure vitamine C. Dus haaruitval tijdens een stressvolle periode is mogelijk.  

In het voorjaar last van haaruitval? Eet extra Vitamine C. In het voorjaar en in de herfst heeft het lichaam wat moeite om zich aan de veranderende omstandigheden aan te passen.  

Haargroei stimuleren 

Om het haar te laten groeien zijn zwavelhoudende stoffen, zoals methionine, nodig. Maar bij stress, conflicten, problemen en prestatiedruk, en eigenlijk bij iedere vorm van psychische stress wordt deze methionine in hoge mate verbruikt. Met als gevolg dat je haren hier niet meer voldoende van krijgt en minder snel groeit. 

En óm de twee dagen een ei als glanskuur in je haren doen, is een goed idee. In een ei zit ca 50 mg pure zwavel, deze is weer verbonden met de methionine. Het haar krijgt weer kleur door de zwavel in het ei.  

Vitamine E ?  

Ja, vitamine E zorgt ervoor dat we onze haren minder vaak hoeven te wassen. En dat we geen vettige hoofdhuid en haren krijgen. En het helpt tegen roos. Minder vaak je haren wassen is óók goed voor je haren en je hoofdhuid. Je zou af-en-toe een druppeltje kurkuma olie door je shampoo kunnen doen. Vitamine E ondersteunt dus óók een gezonde hoofdhuid.  

Met een hartelijke groet van Tieneke 

Deel dit artikel:
Translate »