Advies 7 Kruiden ayurveda foto

Kruiden in de Ayurveda

Wist je dat kruiden (en ook specerijen) de spil vormen van veel Ayurvedische remedies? Kruiden en/of specerijen bevatten allerlei stoffen die onze gezondheid zouden kunnen ondersteunen.  

Hoe eet je die dan?  

Soms is dat gewoon door ze in het eten te verwerken. Kruiden kunnen helpen om het lichaam te voeden met bijzondere inhoudsstoffen. Ook bevatten kruiden speciale natuurlijk gevormde chemische stoffen, die een bewezen positieve werking op onze gezondheid kunnen hebben.  

Soms is dat uitgebreid onderzocht door wetenschappelijk onderzoek. Dit kunnen ook héél gewone keukenkruiden zijn.  

Er zijn wel serie’s te vinden op het internet die de uitwerking van deze heel gewone keukenkruiden beschrijft. Ook hoe je ze kunt kweken en wat de uitwerking is.  

De Ayurveda beschrijft dat kruiden een geconcentreerde hoeveelheid levensenergie kunnen bevatten.  

Waar koop je deze keuken kruiden?  

Vaak willen we de dingen graag een beetje moeilijk maken, maar dat hoeft niet. Vers en fris eten kan een enorm goede uitwerking op ons lichaam hebben.  

Want ook gewone voeding bevat deze levensenergie, maar verliest deze snel als de voeding langer bewaard wordt. Het beste is gewoon vers en fris te koken en geen kliekjes te bewaren. Voeding die langer dan 4 uren bewaard is, is de meeste levensenergie al kwijt.  

Je kunt ook de kruiden zelf kweken. Dit is enorm leuk om te doen. Maar kopen kan ook. Tijm, salie etc zijn overal wel te krijgen. Kruiden bevatten een hogere concentratie levensenergie, als ze goed en correct verwerkt zijn.   Kruiden hebben niet alleen een hogere concentratie levensenergie, maar één van de geheimen van kruiden is, dat ze deze energie ook langer bewaren.  Daarom: de beste en meest frisse kruiden kweek je zelf. En het genoegen om deze ook te eten, is groot!  Onder de kruiden vallen plantjes zoals salie, tijm, oregano, majoraan, basilicum en meer,.. 

Bij de grotere supermarkten behandelen ze de ‘verse’ kruiden soms met een soort gas. Om ze er langer goed en fris uit te laten zien.  

Onder de specerijen vallen planten wortels zoals kurkuma, ashwagandha en meer,..  Onder de specerijen kunnen ook kaneel, neem, jeneverbessen en meer,.. 

Met een hartelijke groet van Tieneke 

Deel dit artikel:
Translate »