kurkuma masker

Hoe vaak kurkuma masker gebruiken?

Één van de oeroude namen van kurkuma, in de oudste taal ter wereld, het Sanskriet, was “Varna Datri”. En Varna Datri  betekende “het geeft je een mooie teint”. En dat is ook zo, kurkuma geeft je een Gouden Teint. Echter, als  je in India woont, zal je teint aanzienlijk bruiner zijn, als wanneer je niet zo vaak ik de zon komt.

Daarom, als je géén zongebruinde teint hebt, moet je uitkijken met een kurkuma masker. Want kurkuma kleurt nou eenmaal geel. En als je het niet zo mooi vindt om met een heldergeel gezicht rond te lopen, dan moet je het niet te vaak gebruiken. En niet te veel kurkuma door je huidmasker roeren. Ooit eens stond er een artikel over het ‘maken van een kurkuma huidmasker’ in een veel gelezen bekend Nederlands blad. Er werd aangeraden om een eetlepel kurkuma poeder te mengen met olie. Ay,..

De telefoon stond hier dagen lang róódgloeiend. Met de vraag “..hoe krijg ik die gele kleur weer van mijn gezicht af?…”.. Als je kurkuma met olie mengt, heb je een supersterke kleurstof  gemengd. En het duurt ca 4 dagen voor het weer verdwenen is. Gebruik dus nooit teveel kurkuma poeder.

Hoe vaak moet je een kurkuma masker gebruiken ?

Niet te vaak. Dit is belangrijk, omdat het mogelijk zou kunnen zijn dat kurkuma de verfijnde huidflora aantast. Dat gebeurt niet met één keer een kurkuma masker per week. Maar iedere dag is teveel. Een keer een beetje is prima. Toch geldt hier de regel “hoe méér, hoe béter” beslist niet.

Reken dat je kurkuma door je huidmasker kunt mengen en dat je dit maximaal één keer per week kun gebruiken. Dat is voldoende.

Aan de andere kant is kurkuma wél écht een supergoed huid product, en dit is al eeuwenlang zo. Maar de hoeveelheid kurkuma poeder is zeker een belangrijk punt.

Per masker is ¼ theelepeltje kurkuma poeder ruim voldoende.  Heb je een donkerder teint ? Dan is ½ theelepeltje genoeg. Méér wordt beslist niet aangeraden.

Ook is het belangrijk wáár je de kurkuma poeder door mengt.

Want deze basis kan nogal verschillen.

De basis van een huidmasker kan verschillen

  • Yoghurt kan tegen puistjes helpen
  • Volle room werd vroeger gebruikt tegen een droge huid
  • Komkommersap helpt waarschijnlijk tegen zonnebrand
  • Honing werd vroeger tegen een onzuivere huid gebruikt
  • Rozenwater wordt sinds oude tijden tegen een vette huid gebruikt
  • Water gebruikte men tegen een gesprongen huid
  • Olijfolie kan waarschijnlijk tegen een ruwe huid helpen
  • Melk werd vroeger tegen een onrustige rode huid gebruikt
  • Maar ook kokosmelk, groene thee, papaya, mango en/of avocado hebben een verschillende uitwerking. Kikkerwtenmeel, linzenmeel en aloë vera evenzo.

De Adviesblog van dekurkumaspecialist ? Daar vind je interessante onderwerpen !

Deel dit artikel:
Translate »