kurkuma wortel op een schaaltje

Hoeveel kurkuma wortel moet er in thee?

Al sinds oeroude tijden gebruiken mensen kruiden en specerijen als natuurlijke hulpmiddelen. Er zijn veel onderzoeken gedaan die het feit dat kruiden en specerijen goed werkzaam zouden kunnen zijn bevestigen. Kurkuma is hier een voorbeeld van. De afgelopen jaren heeft de wetenschappelijke wereld bepaalde bestanddelen van kruiden en specerijen bekeken.

En ook de goede eigenschappen en werkzaamheid hiervan. Moderne studies naar de werkzaamheid van specerijen, met gecontroleerde steekproeven gedaan, hebben dit bewezen.

Deze bijzondere thee is snel gemaakt. De meeste ingrediënten zijn vaak wel in je keukenkast te vinden. Deze kurkuma weerstandsthee is lekker, kruidig en verwarmend, maar hoeveel kurkuma wortel moet er in kurkuma thee?

kurkuma weerstandsthee met een schijfje citroen

Hoeveel kurkuma moet er in kurkuma thee?

Een stukje van ongeveer een halve pink grootte (ca 4 cm) van een verse kurkuma wortel van normaal formaat. Dan in schijfjes gesneden. Als je biologische kurkuma wortel koopt hoef je deze niet te schillen. Even met een schuursponsje goed afpoetsen is voldoende.

Heb je geen verse kurkuma wortel? Dan kun je er óók daarvoor in de plaats een half theelepeltje kurkuma poeder in doen. Maar dat is wél ánders van smaak. De poeder wordt meer bij de “Golden Milk” gebruikt. En dit is thee… Ga voor het volledige recept naar weerstandsthee met kurkuma.

 

Met een hartelijke groet van je hele dekurkumaspecialist-team

Deel dit artikel:
Translate »