kurkuma capsules met gouden bestek

Kan kurkuma helpen om áf te vallen?

Iedereen neemt zich vóór om niet aan te komen. Maar als er een feestje is, zijn de lekkere hapjes soms wel erg verleidelijk. En de feestdagen zijn vaak een aanleiding om eens lekker te smikkelen. Uitgebreid ontbijtje, lekkere lunch, paar glaasjes wijn, hapje tussendoor, en, natuurlijk, een gezellig en uitgebreid diner. Kerst, Pasen en Pinksteren? Lekker eten en gezelligheid. Daar is niets mis mee.

Ja, dan lukt het áánkomen vast wel. Maar nu deel 2, het weer kwijtraken. Hoe blijf ik op gewicht? Dat men van kurkuma capsules af valt, is overal op het internet te lezen. Maar wáárom valt men er van af? Hiervoor nemen we in deze blog een kijkje in het werkingsmechanisme van kurkuma en/of curcumine.

  1. Ten eerste is kurkuma een goede bron van ijzer en vitamine B’s. Deze voedingsstoffen zijn goed voor uw lichaam. Bijvoorbeeld voor een gezonde stofwisseling en het zuurstoftransport door je lichaam.
  2. Ten tweede kan het een hulp bij het afvallen zijn, omdat kurkuma capsules een verwarmend effect hebben. Dit heet een “thermogeen effect”. De verbranding in het lichaam gaat vlotter.
  3. Kurkuma capsules hebben een unieke stof in zich. Deze stof bezit het vermogen om een bepaald enzym in het lichaam te blokkeren. Zodat de calorieën NIET als vet worden opgeslagen. Dat wil niet zeggen dat je niet op je gewicht moet letten, maar afvallen gaat iets gemakkelijker. Het werkt zo: kurkuma beïnvloedt de aanmaak van de “PPAR –gamma sensor. Dit is een soort sensor in de vetcellen, waarmee ons lichaam de aanwezigheid van ándere vetcellen kan opmerken. Wanneer deze sensor niet goed werkt, door invloed van de kurkuma en/of curcumine c3, dan kunnen de aanwezige vetcellen minder nieuwe vetcellen in het vetweefsel opnemen. Hierdoor groeit deze vetcel, waarschijnlijk, aanzienlijk langzamer. Hetgeen zou kunnen  resulteren in gewichtsafname.
  4. En het vierde wat er gebeurt is de invloed van curcumine c3 op een enzym, wat ook een rol speelt bij het dikker worden. Het enzym heet ‘‘AMPK”, en bevindt zich eveneens in de vetcellen. Dit enzym wordt als een soort ‘meter’ voor energie gebruikt. Hoe méér van deze enzymen, hoe méér energie de vetcellen gebruiken. Als deze cellen méér energie gebruiken, slaat ons lichaam mínder vet op. Ook laat dit enzym de verbranding ín de vetcel stijgen. Dit zou waarschijnlijk kunnen helpen bij een gezond gewicht.
  5. Neem wél zuivere kurkuma en/of curcumine capsules. Met een beetje bioperine peper erin. Dat helpt voor een langere opname- en werkings tijd. Zodat dit hele mechanisme rustig zijn gang kan gaan.

Curcumine & Triphala zijn samen een oeroude ayurvedische formule voor een gezond gewicht!

De Kurkuma Specialist hééft het! Bekijk snel onze kurkuma capsules en/of curcumine capsules, of bekijk al onze kurkuma producten.

 

Met een hartelijke groet van Tieneke

Deel dit artikel:
Translate »