zwarte peper verhoogt de opnametijd van kurkuma

Waarom doet men altijd zwarte peper bij kurkuma?

Waarom doet men altijd zwarte peper bij kurkuma? Wat gebeurt er dan? En waarom staat er op andere websites dat zwarte peper erg gevaarlijk is? Klopt dit? Hoe zit dit in elkaar?

Zwarte peper is het meest natuurlijke middel om de opnametijd van kurkuma en/of curcumine te verlengen. Soms zelfs met 1000%. Dit werkt óók bij anderen natuurlijke ayurvedische middelen. De werkzame stof ín de kurkuma heet curcumine. Deze stoffen zijn wat moeilijker opneembaar in ons lichaam.

Waarom?

Omdat ons lichaam deze stoffen niet herkent. Iedere keer als je een beetje kurkuma of curcumine (of dus een andere natuurlijk ayurvedisch kruidenpreparaat inneemt) dan wil je lichaam dit er direct weer uit werken. Trouwens, dat is met álles zo. Ook met chemische middelen.

Nou heeft de oude ayurvedische kruidenleer, ongeveer 6000 jaren geleden, iets ontdekt. Er groeide een plant, die “Adu Thoda” heet. Of “Aaduthoda”. Dit is een bijzondere naam, want als je het vertaald uit het Sanskriet, dan betekent het:

  • Adu of Aadu betekent ‘geit’
  • Thoda betekent ‘niet eten’

Het was een plant die zó bitter was dat de geiten het zelfs niet wilden eten. Maar deze plant hielp in die oude tijden van de ayurveda goed tegen heel veel kwaaltjes, maar het werkte nauwelijks. Zo puur, als plant. Omdat een lichaam dit bittere kruid er direct weer uitwerkte.

Maar,.. er was een slimme arts die de bladeren van deze ‘AADU THODA’ plant in een sterke peper oplossing had geweekt. Daarna gedroogd. En wat gebeurde er? Toen dit zelfde kruid, met de zwarte peper oplossing, werd ingenomen, werkte het prima. Probleem opgelost.

Hoe kan dat dan?

Normaal zou de kurkuma en curcumine direct door de lever en de nieren het lichaam weer uitgewerkt worden. Dat is zo. Het is één van de manieren waarop de lever de lichaamsvreemde stoffen er weer uitwerkt. Dat wordt ook vaak geschreven, en dit klopt. Ons lichaam maakt deze natuurlijke stoffen wateroplosbaar en dirigeert de watergebonden lichaamsvreemde stoffen naar de nieren en blaas. Binnen een ca half uurtje is de stof eruit gewerkt. Maar dat was niet de bedoeling.

Nu komt de oplossing! Want als je deze ayurvedische kruiden (zoals kurkuma en/of curcumine) tegelijk met een klein beetje bioperine (zuivere zwarte peper soort) in neemt, dan stopt dit hele proces. De peper belemmert de lever om dit proces uit te voeren.

En dan begint er een klein wonder, op geheel natuurlijke wijze verhoogt de opname tijd zich van een klein half uurtje naar úren!

Dit heet “glucurondisering”, dat betekent dat een lichaamsvreemde stof zich op geheel natuurlijke wijze nu koppelt aan een lichaamseigen stof. Het is gewoon een normaal biochemisch proces in ons lichaam.

En dan zie je een enorme piek in de tijd van opname. Van verhoogde werkzaamheid van kurkuma en curcumine. Met ca 1000%. Gewoon een beetje natuurlijke zwarte peper. Niks geen chemisch geweld, of onduidelijke toevoegingen. Gewoon een beetje zwarte peper.

Daarom hebben wij, bij de kurkuma specialist, al een héél klein beetje peper in onze kurkuma capsules en curcumine capsules gedaan. Precies in de juiste verhouding. Simpel als dat!

Maar zwarte peper is toch erg gevaarlijk?

Wie heeft u dit wijs gemaakt? Bent u ooit ziek geworden van een beetje peper over uw groente of in de salade? Ja? Gisteren heb ik eens een poosje rond gesurft op het internet, om websites die kurkuma verkopen te bekijken. Dat was wel heel erg interessant, moeten we zeggen.  Want tegenwoordig moet er in kurkuma en curcumine van alles worden ingestopt om het ‘te laten werken’ en beter kan worden opgenomen.

Beter opgenomen? Kurkuma wordt altijd opgenomen. En een klein beetje peper verlengt de opnametijd. Maar een spelden puntje peper schijnt tegenwoordig levensgevaarlijk te zijn. Mensen, kieper snel álle zwarte peper in de vuilnisbak. Levensgevaarlijk spul! Het wordt toch stééds gekker.

Onze mening is dat de natuur uitstekend weet wat ze maakt, en dat ze daar géén grote chemische toevoegingen bij nodig heeft om het te ‘verbeteren’. Of er eens flink mee te knoeien.

Hoe meer er met kurkuma geknoeid wordt, hoe minder sterk ze wordt. Sinds ca 10.000 jaren is kurkuma gezien als een ‘wonder van de natuur’. En wij vinden dit nog steeds zo. Daar valt weinig aan te ‘verbeteren’.

Benieuwd naar onze producten? Ga dan snel naar onze pagina voor kurkuma met zwarte peper!

 

Met een hartelijke groet van uw hele dekurkumaspecialist-team

Deel dit artikel:
Translate »