Golden asperges

Golden asperges met kurkuma

Hier vind je een absoluut páreltje onder de Paasrecepten. Het is geel van de kurkuma, er zitten eitjes in het recept, het smaakt geweldig bij de “Paasgroente” Asperges. En het is werkelijk héél erg lekker. Je hebt ‘Golden Milk’ en ‘Golden Thee’. ‘Golden Koffie’. En nu hebben we er óók ‘Golden Asperges’ bij.

Asperges worden al duizenden jaren gegeten en stonden bij de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen bekend als delicatesse. In Nederland worden ze sinds de 19e eeuw op grotere schaal geteeld en zijn ze nu echt het “witte goud” van het voorjaar.

Ingrediënten golden asperges

Nodig voor ca 6 personen (eet je met zijn tweetjes ? halveer het recept)

♥ 6 hardgekookte eieren

♥ ca 1500 gram asperges

♥ 100 gram gezouten roomboter

♥ 50 ml kookroom

♥ 1/2e áfgestreken theelepel kurkuma poeder

♥ 15 gram peterselie (of ánder kruid)

♥ Peper en béétje zout.

Hoe te bereiden?

  1. Ga eerst even de eieren hard koken, en pel ze af
  2. Leg ze op een bord en prak ze fijn met een vork
  3. Schil de asperges en kook ze
  4. En knip de kruiden héél fijn
  5. Pak nu een kleinere pan, zachtjes vuur áán
  6. En doe de boter erin, met de room
  7. Roeren, doe peper en zout en kurkuma erbij
  8. Roeren. Als de saus gelijk verdeeld is,..
  9. Dan doe je de geprakte eieren erbij
  10. Goed en rustig roeren.

Nu kun je kiezen :

De fijngeknipte kruiden er nú door roeren,.. óf

De fijn geknipte kruiden óver de saus snipperen,..

Kurkuma-ei saus is klaar. Ikzelf dien de saus apart náást de asperges op.

Je kunt het de volgende dag ook op een broodje met kiemgroenten doen. Jammie !!

We wensen iedereen geweldig leuke en Vrolijke Paasdagen. En met dit receptje kan dat vast niet meer stuk

Zoek je uitstekende kurkuma en/of curcumine? Naar mijn persoonlijke mening vindt u dit bij De Kurkuma Specialist . Een zaak met hart voor hun klanten! 

Deel dit artikel:
Translate »