Gisteren hebben we een heerlijk toetje gehad. Wij hebben gisteren iets lekkers
bedacht en gemaakt. Tijd voor een snel zelfgemaakt bananen ijsje !
Recept bananenijs met kurkuma en zoete yoghurt saus
Bananen ijs met zoete kurkuma-yoghurt saus.
Neem 1 banaan per persoon ;
- Pel de banaan en snij deze in stukjes.
- Doe het in de vriezer.
Saus :
– Neem een bekertje yoghurt (dikke yoghurt is het lekkerste).
– Roer er 2 a 3 volle eetlepels honing doorheen.
– Met ook een 1/4 theelepel kurkuma poeder.
- Het is goed als de banaan na een uurtje of 4 nog niet volledig bevroren is, dan is die
nog iets zacht, als roomijs. Precies goed. Laat de banaan NIET ontdooien, dat wordt
een papperige boel. En ziet er niet smakelijk meer uit. - Maar leg de bevroren stukjes op een bord, en serveer de zoete yoghurt saus erbij.
- Yoghurt met honing en kurkuma is een superlekker kinder receptje. Kinderen mogen
niet teveel kurkuma hebben, maar dit vinden ze lekker. Deze saus is in een halve
minuut gemaakt. Maar geef kinderen ónder de 1 jaren jong geen honing ! - Onze kleinkinderen lusten deze ‘oma dipsaus’ graag met heel dunne plakjes appel,
stukjes mango etc.
Met een smakelijke groet van Tieneke