shilajit

Welke shilajit is het beste?

Als je goede shilajit wilt kopen is het best wel belangrijk om op verschillende factoren te letten. Soms staat er wel ‘Shilajit’ op de verpakking. Maar zit er ‘Ozokerit’ in. Shilajit heeft een zeer duidelijke smaak, Ozokerit smaakt naar niets. Hoe voorkom je zoiets en waar moet je op letten? Door aandacht te besteden aan de volgende tips en aanwijzingen kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen. Dit helpt je niet alleen om een Shilajit product te kiezen dat effectief is, maar ook dat veilig is en van hoge kwaliteit.

Herkomst

Koop je Shilajit waarvan je zeker weet dat het uit bekende en betrouwbare regio’s komt. Zoals de Himalaya, Altai of de Kaukasus. Kies daarom voor een leverancier die hier transparant over is.

Zuiverheid en kwaliteit

Kijk ernaar of de toeleverancier op de hoogte is met de handmatige zuivering. Shilajit kun je niet machinaal zuiveren. Dit met betrekking tot zware metalen en pesticiden. Kan de toeleverancier de kwaliteit waarborgen.

Vorm van shilajit

Shilajit is in meerdere vormen verkrijgbaar. Als hars, poeder of in capsules. Kies voor een vorm van Shilajit die géén toevoegingen bevat en die minimaal bewerkt zijn. Meestal is traditioneel bereide Shilajit beter dan synthetische of sterk bewerkte varianten.

Fulvinezuur gehalte

Een goed kwaliteits product moet een hoger gehalte aan Fulvine zuur bevatten. Ideaal is tussen de 15 á 20 %. Want Fulvine zuur is een van de belangrijkst actieve bestanddelen van de Shilajit.

Platforms

Kijk of je leverancier een ervarings- en beoordelings platform heeft. Zoals de TRUSTPILOT of GOOGLE REVIEWS. Lees over de ervaringen van hun klanten en krijg zo inzicht in de effectiviteit en betrouwbaarheid van hun producten.

Verpakking

Kies altijd voor een webshop met goed verpakte producten. Dit zegt iets over de kwaliteit van de producten. Shilajit moet luchtdicht, lichtdicht en droog verpakt zijn. En als het kan ook zo gelagerd zijn geweest.

Garantie en retourbeleid

Kies voor een webshop die een duidelijk retourbeleid en een goede klantenservice heeft. Dit lees je wel op hun TRUSTPILOT beoordelingen. Als het helemaal goed is staat er een telefoonnummer op hun website. Dit kan nuttig zijn bij vragen en/of problemen.

Prijs

Vergelijk prijzen, maar wees voorzichtig met producten die aanzienlijk goedkoper zijn dan de anderen op de markt. Dit kan duiden op een onzekere herkomst, een slechte kwaliteit of een verdunning van het product. Hoogwaardige Shilajit kan misschien iets duurder zijn, maar biedt ook vaak betere resultaten en veiligheid.

Dit geldt niet alléén voor onze Shilajit ‘Vedic’, maar voor ál onze supplementen. Wij, van De Kurkuma Specialist, letten op zulke voorwaarden vóór aankoop van een goed supplement. Wij hebben géén groot magazijn vol met allerlei producten, maar een zorgvuldig en uitstekende geselecteerd klein assortiment.

Deel dit artikel:
Translate »