kurkuma poeder op een zwart schaaltje

Wat zijn de nadelen van kurkuma?

Eigenlijk heeft kurkuma weinig nadelen of bijwerkingen. Het is een kruid met vele voordelen. Maar een paar bijwerkingen kunnen er soms wél optreden. Regelmatig lees ik eens op het internet dat je ‘een paar theelepels’ kurkuma kunt eten. Bijvoorbeeld door de curry, in de kurkuma golden milk of in de thee. Als je nou last wilt krijgen van bijwerkingen kun je het zó voor elkaar krijgen! Maar wat zijn deze bijwerkingen en wanneer treden deze op? De Kurkumaspecialist heeft het voor u uitgezocht.

Teveel kurkuma

Kurkuma poeder is in zowel in verse wortel alsook in kurkuma poeder tot 6 gram geen enkel probleem. Als je méér dan 7 a 8 gram neemt kun je maagproblemen krijgen. Je zou er misselijk van kunnen worden en overgeven. En het is ook mogelijk dat je er diarree van krijgt. Dit gebeurt niet vaak, maar de kans is er wel. Wie een gevoelige maag of gevoelige darmen heeft raden we aan om altijd rustig aan te beginnen om er langzaam aan te wennen. Begin dan met een klein beetje per dag en voer het langzaam op. 6 Gram is vergelijkbaar met een volle theelepel

Kurkuma en medicijnen

Een ander nadeel van kurkuma kan zijn dat er een interactie is met reguliere medicijnen. Met een klein theelepeltje kurkuma hoef je je hier verder geen zorgen over te maken. En met een capsules van ca 500 mg kurkuma óók niet. Dit wordt pas moeilijk als je er te véél van neemt, zoals 3 of meer capsules kurkuma-longa. Van ca 600 mg. Of méér dan 2 capsules curcumine van 500 mg. Dit is vanwege het bloedverdunnende effect. Of vanwege het effect dat het de medicijnen minder goed kan laten werken.

Deel dit artikel:
Translate »