serie 2 foto 2 (curcumine)

Waarom verkoopt De Kurkuma Specialist geen los curcumine poeder?

…”.. Hallo, Kurkumaspecialist,
Het is mij niet duidelijk waarom curcumine c3 ‘superieur’ en/of curcumine longa niet in poedervorm worden aangeboden, in plaats van alléén maar in capsules? Want wij willen dit graag zelf gaan capsuleren..”….

Dat is een goede vraag, eigenlijk is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden; omdat u los curcumine poeder eigenlijk helemaal niet in huis wilt hebben. Curcumine is 20 maal zo fijn als verfijnde meel qua consistentie. En het kruipt overal in, door en tussen. Zelfs de banden van de koelkast en uw lichtknopjes en meubelen kleuren heel langzaam geel.

Curcumine is de werkzame kleurstof uit de kurkuma. En het is 30 maal sterker kleurend dan kurkuma poeder. En dit laatste kleurt al erg geel. Men kleurde met kurkuma vroeger, onder andere, kleding.

De volledige naam van dit product is curcumine c3 ‘superieur’. Omdat alle goede curcumine geëxtraheerd moet worden uit de grondstof kurkuma-longa. Maar dit is een dergelijk lange naam, die past niet op ons etiket. Dus noemen het curcumine c3 ‘superieur’. Het productie proces is zodanig verfijnd, dat wij de c3, de 3 werkzame curcuminoïden, in een juiste verhouding willen hebben. Voor een diepere en juistere opname en werking. Vandaar de extra toevoeging; ‘superieur’.

Het productieproces

Curcumine is eigenlijk de geëxtraheerde kleurstof uit kurkuma. Dit product bevat alle werkzame bioactieve stoffen uit de kurkuma. In goede kurkuma zit ongeveer 4% curcumine. En dit poeder is zodanig geel kleurend en lichtelijk plakkerig, dat men bij de samenstelling ervan de gehele ruimte moet afplakken. Alles moet luchtdicht en kleurdicht afgeplakt zijn. De ramen, de deuren, de muren etc. Anders kun je je hele bedrijf opnieuw laten schilderen.

Het capsuleer proces

Als het curcumine poeder klaar is, komt het meest vervelende karwei; capsuleren. Er zijn moeilijk bedrijven te vinden die dit willen doen. Het is een klus van vele dagen, omdat ook in dit bedrijf álles afgeplakt en ‘poeder dicht’ gemaakt moet worden. Bij het bedrijf, waar wij dit laten verwerken, klinkt een diepe zucht als we het curcumine poeder willen laten leveren om het te laten capsuleren. En ze stellen het telkens graag even ‘een paar weken’ uit. Want in de tussentijd kunnen ze niets anders capsuleren. Het kost enorm veel tijd. Want, hetzelfde verhaal, anders kun je je hele bedrijf opnieuw laten schilderen. Ik heb al eens, voor de grap, voorgesteld om het geel te laten verven. Dan waren ze er voor eens en altijd vanaf. Maar ze vonden het geen leuke grap.

Ja, het kost een bedrijf een tot twee dagen om de ruimte en de machines ‘curcumine verwerking klaar’ te maken. Van de afzuigkappen, tot de vloeren. De ramen en de muren, de deurposten en de gehele ruimte moet afgeplakt en “curcumine geel verzegeld” worden. De mensen die de machines bedienen lopen, geheel bedekt, in witte pakken met een mondkapje op om zich tegen het verfijnde knal- en knalgele poeder te beschermen. Je kunt dit geen dagen lang gaan inademen. Dat is teveel van het goede. Een klein beetje in een capsule is voldoende.

Als de klus geklaard is, moet de gehele machine uit elkaar gehaald en gereinigd worden. Kost ook een a twee dagen. En in die tijd staat de gehele productie van andere te capsuleren producten, stil.

Dus?

In het begin van onze webshop hebben we een paar kilo van dit poeder, als probeersel, in de losse verkoop gehad. Van 75 gram per verpakking. Het werd zeker wel goed verkocht.

Maar na een paar weken kwamen de klachten. Klachten als ”hoe krijg ik de gele vlek weer uit mijn mooie grijsleren bankstel?” of ”er zitten vlekken in mijn lichte vloerbedekking”, etc. We zijn zelfs aansprakelijk gesteld voor dit gebeuren.

Ja, maar op het internet kun je…

Natuurlijk weten we dat men curcumine poeder aanbiedt op het internet. Daar kan ik niet over oordelen, waar dit vandaan komt. En laat ik me verder ook niet over uit. Wel weet ik dat zelfs als men één capsule even tussen de handen zou rollen, voor 2 seconden, kunt u al zien wat er gebeurt. Kunt u nagaan als u een hele zak met losse curcumine c3 poeder ervan in huis zou hebben. Dat wilt u niet weten wat er zou gebeuren. Alles, maar dan ook álles, kleurt héél langzaam geel!

We hopen u met dit antwoord een goed antwoord te hebben gegeven op de vraag ‘waarom verkopen jullie geen losse curcumine c3 ‘superieur’ poeder om het zelf te capsuleren?’

 

Met een groet van De Kurkuma Specialist

Deel dit artikel:
Translate »