kurkuma waar te koop

Waar is goede kurkuma te koop?

Waar kun je kurkuma kopen? Tegenwoordig eigenlijk overal wel. Bijvoorbeeld op de markt, in de supermarkt, in een toko, in een natuurvoedingswinkel of op het internet. Het kopen van kurkuma is geen probleem. Maar de vraag ‘waar kun je goede kurkuma kopen’? Is een totaal andere vraag. Daar zijn een paar punten voor nodig die je ook in het oog zou kunnen houden. Het éérste is dat er veel soorten kurkuma planten zijn. Ongeveer 75 verschillende. En de kurkuma-longa is de plant die de werkzame curcuminoïden bevat. Die zoek je eigenlijk. Die wil je eigenlijk behouden. Daarom zijn er een paar belangrijke punten.

Waar moet je op letten bij het kopen van kurkuma?

1. Kurkuma mag niet in het licht hebben gestaan of gelegen

Vaak zie je die doorzichtige potjes in de supermarkt staan. Die staan de hele dag in het licht. Wist je dat binnen een week de werkzame curcuminoïden eruit verdwenen zijn? De kurkuma die je koopt is een ‘lege huls’. Het is hetzelfde als met olijfolie. Die zou je beter óók niet in een doorzichtige glazen fles kunnen kopen. Alle werkzame stoffen zitten niet meer in de olijfolie. Vervlogen door het licht. Deze kurkuma is haar geld niet waard.

2. Kurkuma mag nooit vochtig opgeslagen zijn

Dit is ook een belangrijk onderdeel van goede kurkuma. Als kurkumawortel of kurkuma poeder vochtig zijn bewaard, bijvoorbeeld in een vochtige kelder, gaat de kwaliteit per uur achteruit. Op een open markt zie je soms een grote bak met kurkuma poeder. Die staat in het licht en Nederland is het meest droge land niet. Een goede kwaliteit kurkuma zal dit niet meer zijn. Weet jij hoe lang dit hier heeft gelegen? Ook als je thuis je gekochte kurkuma bewaart is dit een belangrijk onderdeel van een juist bewaarproces.

3. Kurkuma mag niet te lang verhit worden

Nog een belangrijk punt om de curcuminoïden te behouden. De tijd van het verhitten, in pan of curry. Dit is een punt waar de winkel of toko niet op kan letten, want de koper moet dit zelf doen. Maak éérst het gehele gerecht klaar, en pas ca 15 minuten vóór het klaar is voeg je de kurkuma toe.

Kurkuma van De Kurkumaspecialist

IN HET KORT : Dit zijn belangrijke punten waar de kurkuma specialist op heeft gelet, bij de inkoop. Dus is voor ons de firma wáár we inkopen enorm belangrijk. Daarom wordt er, door ons, minutieus op het juiste bewaar proces gelet. En als je hebt ingekocht bij een uitstekende firma, moet je er zelf ook zorgvuldig mee omgaan. Vandaar onze licht- en vochtdichte mironglas potten en brievenbusverpakkingen die koel bewaard worden.

Deel dit artikel:
Translate »