Op onze website staat dat onze Shilajit ‘Vedic’ met de hand gezuiverd wordt. Maar waaróm is dat eigenlijk zo ? Zijn er hier dan geen machines voor ? Dat gaat dan toch aanzienlijk sneller ? Dit is omdat Shilajit een 100% natuurlijke stof is. Onze Shilajit komt uit de bergen van de Himalaya. Enz zoals als al vaak geschreven, wordt Shilajit al vele duizenden jaren gebruikt in de traditionele ayurveda vanwege haar beschreven gezondheids voordelen.
En als men goede en zuivere Shilajit wil hebben, dan moet het wel met de hand gezuiverd worden vanwege de volgende redenen :
Verwijdering van steentjes en andere onzuiverheden
De natuur is nou eenmaal de natuur. Dus zal Shilajit ‘Vedic’ , als natuurlijk mineralen supplement, zand, klei, steentjes en andere organische onzuiverheden in zich hebben. Dit moet eruit gehaald worden voor je het kunt consumeren.
Handmatige zuivering zorgt voor een goede en grondige verwijdering van de dingen die NIET in Shilajit thuishoren.
Natuurlijke eigenschappen behouden
Shilajit ‘Vedic’ is een stof die veel delicate bioactieve stoffen bevat. Shilajit bevat veel nuttige mineralen, zoals fulvinezuur, en andere bioactieve stoffen. Als je dit met de hand zuivert voorkomt dit een beschadiging van deze stoffen.
Als je dit met een machine gaat zuiveren kun je deze natuurlijke elementen beschadigen. En wij hebben er duidelijk op gelet dat er ook GÉÉN gebruik van reiniging door middel van chemische stoffen plaats vindt. Dat gaat wel sneller, maar kan het product Shilajit vernielen.
Met de hand zuiveren helpt om de natuurlijke eigenschappen van Shilajit te behouden. Wij vinden dit belangrijk.
Oude Tradities, zo behandelde men Shilajit áltijd
Historisch gezien is shilajit altijd met de hand gezuiverd in traditionele geneeskunde. Deze methode wordt gezien als betrouwbaarder en zorgt ervoor dat het product in zijn pure, natuurlijke vorm blijft.
Kortom, handmatige zuivering van Shilajit ‘Vedic’ waarborgt de kwaliteit en zuiverheid van het product, terwijl de belangrijke natuurlijke eigenschappen behouden blijven.
En hier wordt op gelet bij De Kurkuma Specialist.