kurkuma olie voor gezicht in een glazen potje

Kurkuma olie: goed voor je gezicht?

Kurkuma Face Oil, oftewel kurkuma olie voor je gezicht, is uniek in Nederland. Het is een zuivere taila, een taila is een mix van oliën. Ze ondersteunt een goede huidverzorging qua voedend karakter. Deze kurkuma face olie is volgens een eeuwenoud ayurvedisch recept samengesteld. Het is gemaakt uit zuivere koud geperste kurkuma olie, van de kurkuma-longa wortel. Met zachte sesamolie met vitamine E en F, granaatappelpit olie, kurkuma olie en amandelolie.

Wat is Kurkuma Face Oil? 

Een kurkuma face oil “Skin Perfect” flesje , met pipet, bevat 30 ml. Deze kurkuma face oil is samengesteld op basis van ayurvedische kurkuma olie met zuivere granaatappelpit olie en natuurzuivere sesam olie. Alle gebruikte olie is van koude persing. Er is geen enkele chemische conservering en/of petrochemische toevoeging gedaan, deze olie is 100% natuurzuiver.

Hoe gebruikt men zuivere kurkuma face oil?

Kurkuma face oil plakt niet, is licht vettig en irriteert de huid niet. U gebruikt deze olie druppelsgewijs. Er zit een pipet in de dop van het glazen flesje, deze olie is dus zeer precies te doseren. Het is een zachte mix van koudgeperste olie, en u kunt deze bijvoorbeeld zeer goed gebruiken na een gezichtsscrub. Het is aangenaam bij een droge huid, en voelt zacht en zuiver aan.  Deze kurkuma olie is geschikt voor de gezichtshuid. Omdat pure kurkuma olie nogal sterk van uitwerking is, is deze gemengd met zuivere sesamolie,  granaatappelpitolie en amandelolie.

Pure kurkuma face oil –skin perfect- is dus een mix van oliën

Granaatappel olie is een product met een lange geschiedenis

Het werd vroeger gebruikt bij een droge en gevoelige huid. Ook is granaatappel olie goed voor de iets oudere huid. Granaatappelpitolie bevat, evenals kurkuma olie,  een hoog gehalte aan antioxidanten. Hetgeen meehelpt om in de huid de elasticiteit helpt behouden. Granaatappelpitolie is een heldere, oranje geelachtige huidolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen en trekt snel in de huid. Granaatappelpitolie geeft geen kleverig of vettig gevoel na. En werd vroeger gebruikt bij een droge en/of rijpere huid maar is ook geschikt bij de gevoelige huid. Deze olie is ook geschikt voor gebruik rond de ogen. Sesamolie ruikt van nature licht nootachtig-zoet. Wij laten geen geurstoffen en/of aroma’s  toevoegen. Gewoon een zuivere taila (mix van oliën).

Waarom werkt kurkuma face oil verzachtend in de huid? 

Deze natuurlijke huidoliën zijn rijk aan Gamma linoleen zuur, ook wel omega-6 genoemd. Verder bevat granaatappelolie van nature punicine zuur (punicic acid), dat bij de Omega 5 vetzuren wordt gerekend. Beide hebben sterke anti-oxidatieve eigenschappen. De gebruikte granaatappel olie wordt gewonnen uit de zaden van de granaatappel. Deze natuurlijke olie komt vrij uit granaatappel zaden middels koude persing.  Sesamolie is een van de oudst bekende oliën, en een basis olie in de ayurveda. Deze olie werd, in oude tijden,  als heilig beschouwd vanwege zijn brede spectrum aan voedende stoffen en veelzijdige werking. De mineralen fosfor, ijzer, calcium en magnesium komen er van nature in voor.  Koper en silicium ook. Evenals de huid vitaminen E en F en B1. Vanwege de Vitamine E en Vitamine F zou dit bij uitstek een olie bij de drogere huid kunnen zijn. Het is zacht verzorgend en trekt snel in de huid. Van oudsher heeft deze olie goede eigenschappen in de huid bij vroegtijdige veroudering.

Ingrediënten van onze kurkuma gezichtsolie

Deze ayurvedische pure kurkuma face oil is geheel natuurlijk en zuiver,  en het bevat géén :

  • geen parabenen
  • geen petrochemische bewerkingen
  • geen petrochemische ingrediënten
  • zoals paraffine, siliconen, PEG of PPG, SLS of SLES).
  • Inhoud van het flesje is 30 ml.
  • Parfum vrij
  • Deze taila mix van oliën is volledig zuiver ayurvedisch en van koude persing
  • Sesamolie, kurkuma olie, granaatappelpit olie en amandel olie
  • Allergeen ; Sesam

Waar kun je kurkuma olie voor je gezicht kopen?

Kurkuma olie voor je gezicht koop je eenvoudig online bij De Kurkumaspecialist.

Deel dit artikel:
Translate »