Als het niet warm en ook niet koud is, is een licht stamppotje altijd lekker. Dit recept is een oer-Hollands recept met kurkuma en een Marokkaanse twist. En het smaakt naar meer!
Rodekool stamppot met kurkuma en kaneel
Nodig voor 4 personen.
- 1 1/2 kilo kruimige aardappelen
- zout ( naar smaak)
- 1 + 1/2 deciliter water
- 60 gram boter ( 1 x 20 gram, 1 x 40 gram)
- 2 uien, fijn gesnipperd.
- 600 gram panklare rode kool
- 1/4 theelepel kaneel poeder
- 1/4 theelepel kurkuma poeder
- 50 gram rozijnen, geweld
- 2 eetlepels sinaasappel marmelade
- 1 + 1/2 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel amandel snippers.
Bereidingswijze rodekool stamppot met kurkuma en kaneel
- Bak 4 (kaas) schnitzels
- Schil de aardappelen, snij ze in stukken en doe in een pan met wat zout. Breng aan de kook en dan ca 25 minuten laten koken.
- Verhit van de 60 gram EERST een stukje van 20 gram boter in een braadpan, fruit de ui zachtjes.
- Doe dan de rode kool, 1 1/2 dl water, kaneel, kurkuma, rozijnen en de marmelade en amandelsnippers in de pan.
- Kook en roer dit gehele mengsel in ca 25 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, en doe dan de rode kool met kookvocht erdoor.
- Giet ook de balsamico erbij, en ook de rest van de boter. Tot een smeuïge stamppot ontstaat.
- Breng op smaak met wat zout. Doe de gebakken (kaas)schnitzels erbij.
Met een smakelijke groet van Tieneke!