We zijn een weekje weg geweest, dat was leuk. We hebben een keer in een Indiaas
restaurant gegeten. Daar hebben we deze rijst bij een pittige groente curry gegeten.
Deze citroenachtige rijst is populair in de Indiase keuken. Het smaakt mild en smaakt
lekker bij een pittige curry. Het gerecht ziet er mooi uit. Je kunt ook andere pitten of
noten gebruiken, in plaats van cashewnoten.
Gouden rijst met kurkuma
- Nodig voor 4 personen:
- 225 gram Basmati rijst.
- 2 eetlepels (olijf)olie.
- handjevol korianderblaadjes.
- 25 gram cashewnoten.
- 1/2 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel kurkuma poeder.
- Zout en peper naar smaak.
- 2 eetlepels citroensap.
- 4 gebakken eitjes
Bereidingswijze gouden rijst met kurkuma
- Was de rijst in koud water en week de rijst ca 15 minuten. Laat het uitlekken in een
zeef. - Verhit de olie in een pan met een anti aanbak laag op middelhoog vuur. Doe het
mosterdzaad, de steeltjes van de koriander, en de noten toe. Bak het ca een halve
minuut. - Voeg nu de rijst, de kurkuma en het zout toe.
- Roerbak de rijst 2 a 3 minuten en voeg dan 4, 75 dl heet water toe en het
citroensap. - Roer alles eenmaal door en breng de rijst aan de kook en laat het ca 2 minuten
koken. - Sluit nu de pan en laat de rijst zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 6 a 7 minuten onaangeroerd staan.
- Bak ondertussen de eitjes. Los van elkaar in een grotere koekenpan.
- Maak dan de rijst los met een vork en roer de rest van de koriander blaadjes erdoor.
- Gebakken eitje erover doen en een klein beetje koriander blaadjes.
- Serveer direct bij een curry of bij een ander gerecht.
Met een smakelijke groet van Tieneke!