744

Hoeveel kurkuma per dag?

Wat is een goede dosis kurkuma en/of curcumine per dag?

Hoeveel kurkuma/curcumine kun je per dag nemen? Laten we het houden op de capsules met een normale inhoud. Zo rond de 500 mg. Er is één verstandige regel:
Neem niet teveel, als er niets aan de hand is!

Het is een verstandig idee om elke dag een béétje kurkuma en/of curcumine te nemen. Maar met ‘een béétje’ wordt dan een halve gram, per capsule, bedoeld. Van de wat zachter werkende kurkuma ‘plus’ is 1 capsule voldoende. En als u absoluut niets mankeert, is 1 curcumine c3 ‘superieur’ ook voldoende.
Uw lichaam moet ook een beetje ’te vechten’ hebben. Dat houdt de zaak scherp-en-gezond. Natuurlijk ligt het er ook aan wélke en wát er voor toegevoegde stoffen er inzitten. Hoe zuiverder, hoe beter werkzaam. De kurkuma specialist heeft loepzuivere kurkuma, zonder onnodige toevoegingen.

Een rekensommetje hoeveel kurkuma per dag? Zit er losse kurkuma poeder in jullie capsules ?

Nee, natuurlijk niet. Waarom zou je het dan in een capsule stoppen. Misschien zijn er aanbieders die dat wél doen, Dat weten we niet. maar bij De Kurkuma Specialist zul je geen ‘losse kurkuma poeder’ in een capsule vinden !

  • In ca 8 a 10 gram “gewone” losse kurkuma poeder, zit evenveel vergelijkbare werkzame stof dan in 1 van onze kurkuma ‘plus’ capsules. Want dat is een extract. Hetzelfde zit in de kurkuma ‘puur’ capsules, maar deze zijn zónder peper. (8 a 10 gram is ongeveer een flinke eetlepel vól met een torentje poeder er nog bovenop)
  • In 25 capsule van onze kurkuma capsules, zit evenveel werkzame stof, dan in 1 van onze curcumine c3 ‘superieur’ capsules. Dit is een puur natuurlijk curcumine c3 ‘superieur’ extract (zie afbeelding rechts ) Bovenaan de kurkuma capsules en het equivalent eronder als curcumine c3 ‘superieur’ capsules.

Dus hoevéél kurkuma moet je nou nemen?

Eén kurkuma ‘plus’ capsule (kurkuma met bioperine peper) en één curcumine c3 ‘superieur’ capsule. Dit is, in de regel, voldoende. Dus hou het in het totaal op maximaal 2 capsules per dag.  Zeker omdat er óók bioperine peper, voor een verlengde opnametijd, is toe gevoegd. En als u dit in neemt tijdens een maaltijd, waarin iets van vet is gebruikt, hebt u een verlengde opnametijd van 2000%. En hebt u van beide het beste. Daarom bieden wij de combinatie van kurkuma en curcumine c3 ‘superieur’ aan, want:

Dit is ruim voldoende per dag. Meer is écht niet nodig!

Eerlijke informatie? Daar houden we wel van, bij  www.dekurkumaspecialist.nl

Deel dit artikel:
Translate »