neem_tandkrijt_nw

Het verschil tussen Kurkuma tandkrijt en Neem tandkrijt

Kurkuma tandkrijt

Hier vindt u twee bijzondere mondverzorgende producten. Het ondersteunt een goede en gezonde mond, en helpt het gebit verzorgen. Het verschil in de “Neemblad” tandkrijt en de “Kurkuma” tandkrijt is, onder andere, de kleuring. Maar ook is er verschil in de uitwerking.

Kurkuma tandkrijt

De kurkuma tandkrijt helpt mee om op natuurlijke wijze de reiniging van mondholte onder contrôle te houden, en helpt de mondholte schoon houden. Kurkuma heeft een ondersteunend lichtend effect op onze eigen tanden. Ook ondersteunt kurkuma een tong-reinigende werking. De smaak is wat bitter, maar niet onaangenaam sterk. De voornaamste werking van deze kurkuma tandkrijt is dat het waarschijnlijk zou kunnen helpen bij het op natuurlijk wijze ondersteunen bij het natuurlijk verhelpen van ontstekingen in het tandvlees.  Een nadeel is dat kurkuma tandkrijt kunststof vullingen of facings geel kan kleuren.

Neemblad tandkrijt

De Neem tandkrijt is een geheel ander product, het is een soort tandpasta/poeder uit oude tijden. Neem tandkrijt helpt van oudsher mee om het tandvlees schoon te houden en ondersteunt het reinigen van het gebit. Het helpt de bacteriën, die het ongemak kunnen veroorzaken, kwijt te raken. Ook helpt het met de ondersteunende reiniging van de mondholte, reeds 6000 jaren geleden is dit al in de oude ayurvedische geschriften beschreven.

Neemblad zou dus  kunnen helpen voor een mooi en schoon gebit. Neemblad is ook bitter en niet iedereen kan de smaak evengoed waarderen. Je zult er aan moeten wennen. We hebben géén aanpassingen gedaan aan de smaak. Want dan doen we ook aanpassingen aan de samenstelling. In gewone tandpasta zitten soms verborgen zoetstoffen, en dat vindt men vaak lekkerder.  In deze ‘neem tandkrijt’ zit geen suiker en/of zoetstoffen. Ook is er géén fluoride toegevoegd. Geen SLS of SL . Het is een zuiver natuurlijk oeroud product voor ons gebit.

Deel dit artikel:
Translate »