vitaminen kurkuma - de kurkuma specialist

Waarom zijn er geen vitaminen aan de kurkuma producten van De Kurkuma Specialist toegevoegd?

Waarom zijn er geen vitaminen aan de kurkuma producten van de Kurkuma Specialist toegevoegd?

Dat klopt. Zoiets doen wij eigenlijk nooit. Waarom niet ? Het is, sinds 2012, via een Europese wetgeving, via de EFSA,  pertinent verboden om ‘zomaar’ allerlei claims op je producten te schrijven. Daar kunnen pittige boetes op staan. Dus zijn en blijven er altijd “slimme” marketing bedrijven die hier met een boogje omheen gaan.


Er zijn namelijk supplementen waarvan je wél een gezondheidsclaim mag beschrijven. Dat zijn in veel gevallen vitaminen, en is een gezondheidsclaim geen probleem. Als je nou een goede en uitgebreide vitamine claim gaat opzoeken, en deze op je product schrijft, dan mag het wél.

Gebakken Lucht ?

Neem bijvoorbeeld Vitamine B6. Dit schrijft de EFSA over vitamine B6 :

..”..Wetenschappelijk advies over de onderbouwing van gezondheidsclaims met betrekking tot vitamine B6 en bijdrage aan een normaal homocysteïne metabolisme (ID 73, 76, 199), behoud van normaal bot (ID 74), onderhoud van normale tanden (ID 74), behoud van normaal haar ( ID 74), behoud van normale huid (ID 74), onderhoud van normale nagels (ID 74), bijdrage aan een normaal energieleverend metabolisme (ID 75, 214), bijdrage aan normale psychologische functies (ID 77), vermindering van vermoeidheid en vermoeidheid (ID 78) en bijdrage aan een normale cysteïnesynthese (ID 4283) overeenkomstig artikel 13, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1924/2006..”..

En als je dan een beetje Vitamine B6 in je kurkuma capsules doet, en er het bovenstaande er over schrijft, dan ben je met een mooie boog om de claims heen gegaan. Maar kurkuma hééft deze uitwerking niet, maar dat weet je dan niet. Dus je zoekt een paar inhoudsstoffen op, waar je wél claims over mag schrijven, en dan stop je die inhoudsstoffen in je capsules. Dat lijkt erg mooi, maar is het niet. Het is gebakken lucht.

Zoiets is bij ons niet de bedrijfsideologie

Dit ligt ook in het geheel niet in de lijn van onze bedrijfsideologie. We houden er niet van om ‘gemengde capsules’ aan te bieden. Wat wij als bedrijfsideologie, hebben zijn pure, zuivere en ongemengde natuurproducten. Van hoogstaande ayurvedische kwaliteit.
Onze Ashwagandha, onze Neem, onze Brahmi en onze Kurkuma longa zijn van de 100% pure plant. Zonder poes-pas of andere toevoegingen. Behalve dan soms de kurkuma met bioperine peper. U krijgt bij ons altijd een ongemengd en zuiver product. Ja, dat is dan zonder een uitgebreide uitleg over het product, want dat wordt óók als een gezondheidsclaim beschouwd. En ben je, derhalve, strafbaar.  Zo is de wet tegenwoordig.

Evenals de Curcumine C3 ‘Superieur’, ook deze is, behalve de bioperine peper, puur natuurlijk en zuiver. En de magnesium en andere capsules zijn ook puur en ongemengd.
Triphala is een eeuwenoud ayurvedisch mengsel, en is derhalve een op zichzelf staand product. Maar ook hieraan hebben we geen korreltje aan het originele ayurvedische recept laten veranderen. En zit je dus weer met hetzelfde verhaal.

Geen capsules met mengsels bij de Kurkuma Specialist

Bij ons zal men dus geen capsule vinden met ‘mengsels’, zoals bijgevoegde vitamines. Daarmee zeggen we niet dat vitamines geen goede producten zijn,  maar het is niet nodig om het ergens doorheen te mengen. En zeker niet door onze kurkuma. Daarmee verzwakken we ons eigen product. Dat gaan we niet doen.
Wij zijn van mening dat je ook gewoon vitamine capsules kunt kopen, en deze náást de kurkuma capsules gebruiken. Maar wij gaan het niet in onze kurkuma capsules mengen. Dat vinden we geen verbetering voor onze kurkuma producten. Want als je er allerlei toevoegingen in doet, blijft er uiteindelijk van het originele product niet zoveel over.

Daarom blijven we bij de originele ayurvedische producten, zonder onnodige toevoegingen. Want pure en zuivere producten? Daar houden we wel van, hier bij dekurkumaspecialist.nl

Deel dit artikel:
Translate »