Advies 2 banaan foto

Gaan met die banaan

Zowel als vrucht, maar ook als keukenmedicijn is de banaan prima werkzaam. Zowel voor gezonde mensen, maar ook voor mensen die zich niet zo lekker voelen. Modellen en actrices maken graag gebruik van een ‘bananen kuur’. Dat eet je 5 kleine of 3 grote bananen per dag, en drinkt er wat melk bij. Je reinigt er de maag, nieren en de darmen mee, haalt het teveel aan vocht uit de weefsels en kunt er zodoende mee afvallen. Kurkuma past hier ook prima bij. 

De mannequins van de beroemde Christian Dior, in de jaren ’70, volgden een dergelijk bananen dieet vóór een show. Nú is het de manier om een goed figuur te krijgen en te houden in Hollywood.  

Als je een banaan gaat eten, snij dan even het zwarte puntje eraf. Daar zitten de meeste gifstoffen in.  

Wat is de werking van een banaan?  

  1. Het eten van een banaan heeft een directe invloed op onze hersenwerking en ons centrale zenuwstelsel. Ze geeft een goed humeur en helpt tegen stress en vergeetachtigheid.
  2. Bananen helpen mee om de darmen te reinigen, beschermen het maagslijmvlies en neutraliseren het teveel aan maagzuur.
  3. De banaan helpt vrouwen in hun dagen voor de menstruatie. Dit komt door het hoge aandeel Vitamine B6. Eet dan 3 maal daags een banaan om de spanning in het lichaam kwijt te raken.
  4. De ruime aanwezige Kalium en de Magnesium in de banaan werken beschermend op hart- en bloedvaten. Bananen helpen het slechte cholesterol te verlagen, en omdat ze vrij van urinezuren zijn (purine) worden bananen ook aanbevolen tegen jicht. 
  5. Als je moeilijk grotere medicijnen moet slikken, en dat moeilijk gaat, helpt een hapje banaan om het gemakkelijker door te slikken. 
  6. Ayurvedische artsen raden mensen, die arteriosclerose of een infarct hebben gehad, aan om elke dag een banaantje te eten. Kan nooit kwaad.
  7. Strooi eens een beetje kurkuma en kaneel over banaan, erg lekker ! 

Zo zie je maar weer eens, de meest gewone vruchten kunnen soms héél bijzonder zijn ! En met een béétje kaneel en kurkuma poeder smaakt de banaan nóg lekkerder. Strooi het erover en opeten. Jammie ! 

Met een hartelijke groet van Tieneke 

Deel dit artikel:
Translate »