.

Kurkuma capsules kopen bij de Kurkumaspecialist

Kurkuma (Curcuma longa) is een veel gebruikt specerij- en kleurmiddel. Het Engelse woord : “Turmeric” is afgeleid van het Latijnse woord “Terra Merita”, wat “verdienstelijke aarde betekent”. En het Europese woord “Kurkuma” komt van het Arabische woord “Kourkoum”. Wat saffraan betekent.
Marco Polo nam, onder andere, de kurkuma plant mee, van zijn reis naar India en China. Arabische handelaren introduceerde kurkuma uit India op de Europese markten in de 13e eeuw.

Er zijn 75 verschillende soorten Kurkuma

Er zijn een heleboel soorten kurkuma. Kurkuma Madras, Kurkuma Bengalen, Kurkuma Alleppey, Kurkuma Zeadoria, Kurkuma Amada, Kurkuma Aeruginosa enz. Zo zijn er 75 soorten. Maar deze bezitten allemaal soms weinig en meestal helemaal géén curcumine, en zijn daarom minder goed werkend.
Want de curcumine is de werkzame stof van de kurkuma.  Weet daarom zéker dat je kurkuma longa koopt.

Kurkuma capsules van hoge kwaliteit

De Kurkumaspecialist heeft kurkuma capsules van een hoge kwaliteit. Zo zijn er kurkuma longa capsules ‘Plus’. Dit is een zeer goed werkend natuurlijk voedingssupplement. De inhoud van de capsules is een verfijnd extract met bioperine peper toegevoegd. Ook verkoopt de Kurkumaspecialist Kurkuma longa capsules ‘Puur’. Deze hebben een ayurvedische formule die uniek is. Omdat het een geheel zuiver en onbewerkt product is, heeft het de naam “Puur”. Er is géén enkele toevoeging aan dit kurkuma longa extract gedaan. Ook geen bioperine Peper.

De kurkuma capsules zijn duurzaam verpakt

Omdat de Kurkumaspecialist veel waarde hecht aan duurzaamheid, zijn de verpakkingen van de kurkuma capsules geheel vernieuwd en nu ook plastic vrij. De potten zijn gemaakt van een mooi donker glas en zijn herbruikbaar. De kurkuma blijft in deze potten voor een langere tijd houdbaar, dan ze normaal in plastic zouden doen. Voor meer informatie, neem contact met ons op!