Dit is een maaltijdsoep met kurkuma. Simpel te maken, snel klaar en zonder alle chemische toevoegingen van de voedsel industrie. Gewoon puur en lekker.
Uiensoep met kip en kurkuma
Voor 4 personen.
Bereidingstijd ; 30 minuten
Recept type ; gemakkelijk
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram kipfilet, in reepjes
- 500 gram uien
- 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kurkuma poeder
- 400 gram kruimige aardappelen ( geschild en in blokjes)
- 1 ,2 liter kippenbouillon
- 1/2 bosje gehakte peterselie ( ik vind koriander er lekkerder bij, maar dat lust niet iedereen)
- Bruin stokbroodje of ander brood.
Bereidingswijze uiensoep met kip en kurkuma
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
- Bestrooi de kipreepjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin gaar. Duurt ca 7 minuten. 3. Schep ze uit de pan.
- Voeg nu de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin de uien en de kerrie en de kurkuma poeder 2 a 3 minuten.
- Schep de aardappel blokjes erbij en bak het ca 3 a 4 minuten mee.
- Giet nu de bouillon erbij en laat dit koken.
- Kook het geheel ca 15 minuten.
- Pureer nu de soep en breng het op smaak met peper en zout.
- Verdeel de kipreepjes over de borden of kommen.
- Schep de hete soep erop.
- Bestrooi met peterselie (of koriander)
- Bruin stokbroodje erbij,..
En,.. Jammie ! Met een smakelijke groet van Tieneke.