Aanbieding!

Neemolie (met kurkuma olie)

29.95 14.95

Neemolie “NATURE” word gemaakt van de pitten van de neemboom. Deze neemboom heeft ‘olijfkleurige’ vruchtjes. Deze lijken wel wat op olijven. Deze worden eerst gekneusd en daarna tussen matten geperst om de olie te verkrijgen. Bij het kneuzen komt de olie vrij. Deze neemolie heeft bijzondere zwavelhoudende verbindingen. Daarom is de geur van Neemolie zonder meer, zéér bijzonder te noemen. Oftewel : het stinkt een beetje naar uien en knoflook tegelijk.

SKU:
Neemkurolie1

Wat is neemolie ? 

Neem is een boom. Van deze boom wordt alles gebruikt. Takken, bladeren, bloesem en vruchtjes. De vruchtjes van de neemboom lijken erg veel op olijven. Alleen veel geler. Deze worden geperst, net als olijfolie. De olie is neemolie-in-glazen-pipetflesjezwart/bruin en heeft een zeer sterke geur. Soms wordt er ook blad méé geperst. De persing gaat op een oude traditionele manier. Na de persing heeft men pure neemolie. Deze neemolie stolt al bij 25 grdn, daarom moest neemolie altijd verwarmd worden. Wij hebben er, volgens een traditioneel ayurvedisch recept, kurkuma olie door laten mengen. Nu is de neemolie netjes vloeibaar. U kunt het daarom ook beter niet in de koelkast bewaren. Mocht het toch te koud hebben gestaan, hou het even in de handen. (of leg het ‘s winters even 5 minuten, op een washandje, op de warme verwarming).

Neemolie is een oud en zuiver eerlijk natuurlijk product uit oude tijden, maar nog even waardevol.

Veel bestanddelen geven Neem olie zijn bijzondere werking. Bestanddelen als Azadirachtine, Nimbin, Gedunin, Quercetine en Salaninn zijn hier, onder andere, te noemen.

Deze zuivere Neemolie “NATURE” is koudgeperst en ongeraffineerd. Van ayurvedische kwaliteit. Het is gemengd met wat zuivere kurkuma olie. Ook is deze olie verkregen zonder oplosmiddelen. Het is een zuiver natuurproduct, geëxtraheerd volgens de natuurlijke zuurstof methode. Bij ons kunt u neem (met kurkuma) olie kopen.  Bij dekurkumaspecialist kunt u ayurvedisch zuivere neemolie kopen.

Inhoud : 30 ml per glazen pipetflesje

Waar gebruikt men neemolie “NATURE” bij ? 

Neemolie staat in de oude ayurveda beschreven als een middel bij :

* Huid
* Haren
* Hoofdhuid
* Nagels
* Tenen
* Vingers

Neemolie is extreem bitter en heeft een sterke typische geur. Dit komt door de kenmerkende zwavelverbindingen.  

Daarom mengde men dit in vroegere tijden met een zuivere en ongeraffineerde kurkuma olie. Kurkuma olie heeft een geheel andere werking. Om iets van het verschil te noemen is de voedende en zachtere werking van kurkuma olie er een van.

Kurkuma is voor de huid. De rijkdom van kurkuma olie aan vitaminen en mineralen maken de kurkuma olie uniek.  Echter de sterke kleuring, van de kurkuma olie, is voor een erg lichte huid soms een nadeel.

In vroegere tijden mengde men deze beide oliën, en men verkreeg zo  een uniek goed ondersteunend product. Het recept van deze unieke combinatie is sinds vele duizenden jaren is gebruik. Neemolie met een beetje kurkuma olie is een zuiver en uniek verkrijgbaar product van dekurkumaspecialist.nl

Waarom deze Neemolie “NATURE” (met kurkuma olie)  combinatie ?

De Neem ( spreek uit als ‘niem’) olie en de ayurvedische kurkuma olie zijn allebei volgens de strengste normen geproduceerd. Beide oliën zijn koud geperst uit zuivere natuurlijke grondstof.  En is volgens een traditioneel Ayurvedisch proces koudgeperst en ongeraffineerd. Dit ziet men aan de kleur en ruikt men aan de typische geur. Neem olie heeft een onmiskenbare en speciale geur.

! Neembes olie is uitermate sterk, en kan niet inwendig gebruikt worden. Ook niet tegen aften. De groene neem blad olie wél.

Wat is neembes olie ? 

Neembes olie “NATURE” wordt gemaakt van de pitten van de neemboom. Deze neemboom heeft ‘olijfkleurige’ vruchtjes. Deze lijken wel wat op olijven. Deze worden eerst gekneusd en daarna tussen matten geperst om de olie te verkrijgen. Bij het kneuzen komt de olie vrij. Deze neemolie heeft bijzondere zwavelhoudende verbindingen. Daarom is de geur van Neemolie zonder meer, zéér bijzonder te noemen. Oftewel : het stinkt een beetje naar uien en knoflook tegelijk.

Veel bestanddelen geven Neem olie zijn bijzondere werking. Bestanddelen als Azadirachtine, Nimbin, Gedunin, Quercetine en Salaninn zijn hier, onder andere, te noemen.

Neembes olie is donker van kleur, en kan het beste verdund worden.

Wat zit er precies in één glazen pipetflesje neem olie ?

In één glazen pipetflesje neemolie van 30 ml zit een bijzondere combinatie van Neem olie + een klein (5%)  deel zuivere kurkuma olie.

(Dus geen etherische, essentiële of aromatische kurkuma olie. Maar zuivere en puur koudgeperste kurkuma olie)

Neem olie is erg typisch van geur, alsof men uien en knoflook ineen heeft gemengd. Dit komt door de kenmerkende zwavelverbindingen.

* Deze olie kan men NIET innemen.
* Goed schudden voor gebruik.
* Gratis een kleine attentie bij bestelling van dit product.
* Inclusief gratis ‘kurkuma verrassings proefmonster’ mee geleverd.
* Gratis verzending met de POSTNL

Additional information

Merk

Inhoud pipetflesje

30ml

Extra toevoegingen

Geen

Voorraad

Altijd op voorraad

Verwachte levertijd Nederland

1 a 2 dagen, verzending per POSTNL

Verwachte levertijd Buitenland

Ca 2-10 dagen (ligt aan het land)