Neembes olie ‘Nature’

14.95

Neembes olie “Nature” wordt gemaakt van de vruchten van de Neemboom. De geur van Neembes olie kan men zonder meer, zéér bijzonder te noemen. Het ruikt  naar uien en knoflook tegelijk. Gebruik deze olie niet onverdund

 

 Neembes olie ‘Nature’ 

-met kurkuma olie gemengd-

Wat is neembes olie ? 

Neem is een boom. Van deze boom wordt alles gebruikt. Takken, bladeren, bloesem en vruchtjes. De vruchtjes van de neem boom lijken erg veel op olijven. Alleen veel geler. Deze worden geperst, net als olijfolie. De olie is zwart/bruin en heeft een zeer sterke geur. Het ruikt zwavelachtig, en naar uien en knoflook. De persing gaat op een oude traditionele manier. Na de persing heeft men pure neembes olie. Deze neembes olie stolt al bij 25 grdn, daarom moest neembes olie altijd verwarmd worden. Wij hebben er, volgens een traditioneel ayurvedisch recept, een beetje kurkuma olie door laten mengen. Nu is de neembes olie meer vloeibaar. U kunt het daarom ook beter niet in de koelkast bewaren. Mocht het toch te koudNeembes olie hebben gestaan, hou het even in de handen. (of leg het ’s winters even 5 minuten, op een washandje, op de warme verwarming).

Neembes olie is een zuiver en eerlijk natuurlijk product uit oude tijden, maar nog even waardevol. Deze Neem olie ‘Nature’ is geperst van de vruchtjes van de Neem boom. Het is derhalve Neembes olie. Neembes olie is extreem bitter en heeft een sterke typische geur. Dit komt door de kenmerkende zwavelverbindingen.  Daarom mengde men dit in vroegere tijden met een zuivere en ongeraffineerde kurkuma olie. Kurkuma olie heeft een geheel andere werking. Om iets van het verschil te noemen is de voedende en zachtere werking van kurkuma olie er een van. Kurkuma is voor de huid. De rijkdom van kurkuma olie aan vitaminen en mineralen maken de kurkuma olie uniek.  Echter de sterke kleuring, van de kurkuma olie, is voor een erg lichte huid soms een nadeel.

In vroegere tijden mengde men deze beide oliën, en men verkreeg zo  een uniek goed ondersteunend product. Het recept van deze unieke combinatie is sinds vele duizenden jaren is gebruik. Neembes olie, met een beetje pure kurkuma olie,  is een zuiver en uniek verkrijgbaar product van dekurkumaspecialist. Veel bestanddelen geven Neembes olie zijn bijzondere werking. Bestanddelen als Azadirachtine, Nimbin, Gedunin, Quercetine en Salaninn zijn hier, onder andere, te noemen.

Deze zuivere Neembes olie “Nature” is koudgeperst en ongeraffineerd. Van ayurvedische zuivere kwaliteit. Het is gemengd met wat zuivere kurkuma olie. Ook is deze olie verkregen zonder oplosmiddelen. Het is een zuiver natuurproduct, geëxtraheerd volgens de natuurlijke zuurstof methode. Bij ons kunt u neem bes olie(met kurkuma) olie kopen.

Wat is het verschil tussen neembes- en neemblad olie ? 

Neembes olie “Nature” wordt gemaakt van de pitten van de neem boom. Deze neemboom heeft ‘olijfkleurige’ vruchtjes. Deze lijken wel wat op olijven. Deze worden eerst gekneusd en daarna tussen matten geperst om de olie te verkrijgen. Bij het kneuzen komt de olie vrij. Deze neembes olie heeft bijzondere zwavelhoudende verbindingen. Daarom is de geur van Neembes olie zonder meer, zéér bijzonder te noemen. Oftewel : het stinkt een beetje naar uien en knoflook tegelijk. De kleur van zuivere Neem bes olie is zwart.

Neem-bessen-en-neem bladeren
Neem bessen en Neem blad

Neembes olie staat in de oude ayurveda beschreven als ondersteuning voor gezonde :

 • Huid
 • Haren
 • Hoofdhuid
 • Nagels
 • Tenen en Vingers

Neemblad olie is een geheel ander product. Deze olie wordt getrokken van de bladeren van de Neem boom. Omdat deze bladeren weinig olie bevatten worden de neem bladeren eerst gekookt in sesam olie. Daarna wordt het vele malen gezeefd en daarna gebotteld. De werking van neemblad olie is veel zachter en het stolt niet bij 25 grdn. Neem blad olie heeft een prachtige groene kleur. Neembes olie is bruin. NIET PUUR GEBRUIKEN, meng dit 1 : 10 .

Waarom zou ik deze Neembes olie bij De Kurkuma Specialist kopen ? 

Hier kunnen we u wel een paar redenen voor geven;

 • De Neem bes ( spreek uit als ‘niem’) olie en de pure kurkuma olie zijn allebei volgens de strengste normen geproduceerd.
 • Beide oliën zijn koud geperst uit zuivere natuurlijke grondstof.
 • En zijn volgens een traditioneel Ayurvedisch proces koudgeperst en ongeraffineerd.
 • Dit ziet men aan de kleur en ruikt men aan de typische geur. Neembes olie heeft een onmiskenbare en speciale geur.
 • GRATIS : Verzending binnen en buiten Nederland
 • GRATIS : Een ‘leuke attentie’ GRATIS mee geleverd, altijd leuk om te ontvangen.
 • UNIEK : Deze speciale combinatie van kurkuma + neem olie is uitsluitend bij De Kurkuma Specialist verkrijgbaar

Zwarte Neembes olie is uitermate sterk, en kan niet inwendig gebruikt worden.

Wat zijn de inhoudsstoffen van deze Neem bes olie ? 

 • In één glazen pipetflesje Neem bes olie van 30 ml zit een bijzondere combinatie van Neem olie + een klein (5%)  deel zuivere kurkuma olie
 • Inhoudsstoffen ; Azadirachtine, Nimbin, Gedunin, Quercetine en Salaninn zijn hier, onder andere, te noemen
 • Neembes olie is erg typisch van geur, alsof men uien en knoflook ineen heeft gemengd. Dit komt door de kenmerkende zwavelverbindingen.\
 • Deze neem bes olie kan men NIET innemen
 • Deze neembes olie NIET PUUR GEBRUIKEN, meng dit 1 : 10
 • Het gebruik van ONVERDUNDE Neembes olie kan een allergische huid irritatie uitlokken
 • Goed schudden en/of verwarmen voor gebruik
 • Buiten het bereik van kinderen houden
 • Land van herkomst : India
 • Neembes olie is bijna zwart van kleur, en moet verdund gebruikt worden.

(Dus geen etherische, essentiële of aromatische kurkuma olie. Maar zuivere en puur koudgeperste kurkuma olie)

Dekurkumaspecialist.nl biedt U een gedegen product kennis een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. Ook kunnen we een kurkuma en/of curcumine pakket speciaal voor u, op maat, samenstellen . 
Wilt u iets vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met de kurkuma telefoon, bereikbaar via De kurkuma specialist : 0598-371025 en we staan u graag te woord.

PS : Overleg bij twijfel eerst met een deskundige (of een ayurvedisch arts). Eventueel hebben we wel een goed adres voor u. Natuurlijke middelen zijn  geen vervanging voor evenwichtige en verse voeding en een gezonde levensstijl

Additional information

Merk

Inhoud pipetflesje

30ml

Extra toevoegingen

Geen

Voorraad

Altijd op voorraad

Verwachte levertijd Nederland

1 a 2 dagen, verzending per POSTNL

Verwachte levertijd Buitenland

Ca 2-10 dagen (ligt aan het land)

Translate »