Wij hebben de debatten gevolgd bij de klimaattop 2021 in Glasgow. Dat er minder kolencentrales moeten komen is een goede zaak, en dat de vrachtwagens op schonere energie moeten rijden ook. En het drastisch verminderen van de plastic productie is ook prima. Wist u dat er elke minuut een stuk bos ter grootte van 27 voetbalvelden gekapt worden ?  Elke minuut ! Waar zijn we toch mee bezig, dus dat dit stopt is ook een goede zaak. Maar wijzelf, als Dekurkumaspecialist, willen óók ons steentje bijdragen.

We zijn, vorig jaar al, overgestapt op Miron glas. Het is een bijzondere keuze,een glassoort die uniek is in de wereld. Hier vindt u een leuk informatief artikel over dit soort glas, het heet miron glas. Wat is miron glas ?

Oude kracht in nieuwe flacons

Er zijn vele soorten verpakkingen. De ene is duurzamer dan de andere. Plastic verpakkingen zijn omstreden. Zeker als het om de slechte afbreekbaarheid gaat. Karton is beter maar niet voor iedere inhoud geschikt. Glas heeft een lange duurzaamheid, toch heeft iedere soort glas een andere soort bescherming voor de inhoud. Bruin glas, blauw glas, groen glas, wit glas zijn overal wel verkrijgbaar. In de oudheid, bij de oude Egyptenaren, maakten ze gebruik van een bijzondere soort glas. Het is diep violet van kleur en verlengt de frisheid en werkzaamheid van de inhoud.

Wat is Mironglas?

Miron-glas is eigenlijk niet ‘nieuw’. De oude Egyptenaren, en ook de alchemisten in de Middeleeuwen, zagen de voordelen van dit soort glas al lange tijd. In oude tijden werden kostbare oliën, parfums en natuurlijke medische producten bewaard in gouden potten, of in violette glazen flesjes, vaatjes, potten en vaten. Dit soort glas heeft een diepe violette kleur. Het was een zeer kostbare manier om middelen in te verpakken, omdat het nu heel lang houdbaar blijft. En ook werd geschreven dat het de werking van de inhoud versterkt.

De waardering voor de speciale eigenschappen van violet glas is terug te voeren tot de oude Egyptische cultuur.In die tijd werden waardevolle essences (oliën) en natuurlijke genezende producten bewaard in goud of in violette glazen vaten. Deze delicate producten moesten worden gemaakt en bewaard in donkerviolet glazen schalen.
De prachtige violette kleur van dit soort glas is het resultaat van een gepatenteerde mix van minerale oxiden en silica. Het is nog niet het enig bekende soort glas dat een belangrijke werking extra biedt. Het breekt het licht op een speciale manier, waardoor geurstoffen, kleuren. en werkzaamheid en andere goede eigenschappen van de inhoud, langer houdbaar blijven. Men heeft er vroeger over geschreven dat de inhoud levenskracht door het te verpakken in dit soort glas. Ja, het is iets héél bijzonders, zeker als verpakking van natuurlijke producten. Het is een echte trendsetter, om uw producten hierin te verpakken. Dit bijzondere glas komt uit Hoogeveen. Het is milieuvriendelijk en gaat levenslang mee.

Ayurvedische producten in Miron-glas

De ayurveda kent géén chemische middelen. Ayurvedische supplementen komen in Miron-glas dan ook volledig tot hun recht. Omdat deze producten 100% op natuurlijke basis zijn. Het zijn eigenlijk méér kruiden- en specerijen preparaten als supplementen. En, zoals al beschrijving, Miron-glas de houdbaarheid van de inhoud versterkt en verlengt. Dat is dan ook de reden dat wij onze kurkuma, curcumine en andere kruiden in miron glas verpakken.

Conserverende resultaten zijn indrukwekkend!

Kijk eens naar de bijzondere resultaten die geboekt zijn bij het gebruik van Miron-glas. Hier is gedroogde bieslook verpakt. Nummer 1 is Miron-glas. Nummer 2 is bruin glas en nummer 3 is wit glas. De miron heeft de bieslook duidelijk beter bewaard. Daarover zegt de directeur Dhr. E. de Boer: “..deze bijzondere eigenschappen zijn nog niet voor 100% bewezen. Dat producten in Miron-glas langer bewaard blijven, staat voor ons weliswaar enorm, maar een hard wetenschappelijk bewijs moet er nog komen. Ikzelf heb ook de overtuiging dat violet glas nog eens extra kracht aan natuurproducten geeft. Extra kleur, meer geur en meer smaak. Hij vergelijkt het met een biologische tomaat. Laat je op een gewóne tomaat allerlei chemische testen los, dan kun je misschien tot dezelfde resultaten komen. Maar, .. als je een hap neemt, dan pas proef je vaak het verschil wel. ”.
Miron is er mee bezig om een bewijs te maken voor de extra kracht van violet glas. Dit gaat door de wetenschap van biophotonen. “Bio” betekent leven. “Foto” betekent licht. De wetenschap van het levenslicht is de vertaling. Deze wetenschap bewijst dat er in elke levende cel licht zit. Miron staat dus eigenlijk voor het bewaren van het levenslicht in de producten.

U hoeft onze ayurvedische producten nu niet  meer in het donker te bewaren. Deze Miron-glas verpakking is een bescherming op zich.Tests hebben aangetoond dat producten, die zijn opgeslagen in Miron-glas, hun eigen en bijzondere eigenschappen gedurende lange tijd, zelfs jaren, kunnen behouden.

Translate »