Heerlijke en simpele eet ideeën met kurkuma longa – Om lekker zelf te combineren

Sinds oeroude tijden wordt kurkuma longa in de keuken gebruikt. Niet alléén om haar goede werking, maar ook om haar delicate smaak. Appel en kurkuma zijn er een voorbeeld van. Doe een beetje kerrie of kurkuma poeder over een doorgesneden appel. Of peer. Leg het een poosje in de warme oven, tot de appel zacht is, en dan ,.. yammie !

Omdat de smaak van kurkuma wat bitter wrang met íets van zoet erin is, is er een prima match met veel andere smaken. We hebben eens een lijstje gemaakt van veel goede smaak combinaties met kurkuma.

Heerlijke smaak combinaties met kurkuma longa:

  • Doe eens een 1/2e theelepel kurkuma-longa poeder door een pot mayonaise. (of door zelfgemaakte mayonaise)
  • Kurkuma-longa poeder door ketchup of tomatensaus is heerlijk !
  • Kurkuma, samen met wat dille, door een potje mosterd mengen.
  • Een delicatesse is een 1/4e theelepel kurkuma poeder door een pot met zoet-zuur pickles te mengen.
  • Door een beetje kurkuma-longa door de soep, maar pas na het koken toevoegen.

Er zijn nog véél meer kurkuma inspiratie tips voor voeding:

  • Wist je dat piccalilly zijn kleur krijgt vanwege de kurkuma ?
  • En veel soorten mosterd ook ?
  • Verse kurkuma-longa wortel, samen met verse gember in reepjes snijden en in een fles goede biologische azijn doen. Sluit de fles goed af. Laat het ongeveer een week staan, en,…
  • Je hebt nu een heerlijke azijn voor je dressings !
  • Gevulde eieren zijn extra lekker als je een heel klein beetje kurkuma door het eigeel roert. Het exotische geeft een oosterse
  • Vers gemaakte boerenkool stamppot is nog lekkerder met wat kurkuma-longa in een kerriepoeder toegevoegd.

Nog een paar?

  • Kurkuma-longa poeder smaakt prima in combinatie met kaneel, komijn, koriander en kardamom.
  • Ook is een combinatie met mosterdzaad, paprika, tomaat of venkel erg smakelijk.
  • Gebruik altijd wat peper en olie bij kurkuma-longa, voor een verlengde opnametijd.
  • Je kunt het prima gebruiken in soepen, bonen gerechten, sauzen en curry’s.
  • Ook in groentegerechten, massala’s, bij eieren en rijst. Aardappelen en pasta’s.
  • Doe maar eens ½e theelepel door de hummus, kleur en smaak zijn bijzonder!
  • Doe eens een schepje door de ongebakken falafel

En dan last best:

Kurkuma, kaneel, komijn, koriander en steranijs maken een heerlijke specerijen combinatie in kokosmelk. En dan een beetje over je groenten. Yammie !

Lekker en gezond eten? Daar houden we wel van, bij www.dekurkumaspecialist.nl

Translate »