Soorten Kurkuma & Curcumine

Informatie en advies over onze soorten kurkuma-longa en curcumine C3 'Superieur'

Wat is het verschil tussen onze soorten bio actieve kurkuma en de curcumine? En de botanische kurkuma olie en curcumine olie?

Wat is het verschil tussen de soorten kurkuma en curcumine?

U kunt dit vergelijken met koffie. In koffie zit een werkzame stof  dit is de 'cafeïne". Deze cafeïne geeft de koffie haar werking. Met kurkuma is dit hetzelfde, het is de kurkuma zit óók een werkzame stof dit is de 'curcumine'.  Het is déze stof die de kurkuma haar werking geeft.

Nou zit er wel een beetje curcumine in kurkuma, maar niet veel. (2 a 3 %)

Onze Curcumine C3 'Superieur' bestaat alléén maar uit deze werkzame stof.

Hoe werkt kurkuma en waar is het goed voor ? 

We hebben het verschil tussen de soorten kurkuma en curcumine even voor u op een rijtje gezet.

1. De kurkuma longa "PUUR" capsules.

kurkuma puur flaconDeze kurkuma-longa capsules zijn goed werkend, sterk en volledig zuiver, en ongemengd.
Zonder enige vorm van toevoegingen, ook géén bioperine peper.
Mensen met gevoeligheid voor migraine, darmklachten hebben vaak een voorkeur voor deze soort zonder toegevoegde peper.

Of voor mensen die al vaak graag lekker pittig eten kunnen deze het beste kiezen. Of iemand die geen peper mag/wil gebruiken.

Een zachte en milde vorm kurkuma-longa soort van natuurzuivere teelt, met een sterke uitwerking.

2. De Kurkuma-longa "PLUS" capsules.

kurkuma plus flaconDe zuivere kurkuma longa is sterk en ook volledig zuiver en ongemengd. Van hoge bio-activiteit. Het enige wat er wél is toegevoegd is een sterk bioperine peper extract. De peper zorgt ervoor dat de kurkuma-longa beter wordt opgenomen.
Het houdt de lever een beetje 'voor de gek'. Met andere woorden, het verlengt de opname tijd van 15 minuten naar 190 minuten. Dat is ook wat men bedoelt met "een betere opname".

Een stevig werkende soort kurkuma-longa met toegevoegde bioperine Peper.
Van 100% natuurzuivere teelt.

 

3. De Curcumine Longa C3 "SUPERIEUR" capsules.

Wat is het verschil tussen de soorten kurkuma en curcumine? U kunt dit vergelijken met koffie. In koffie zit een werkzame stof  :  'cafeïne". Deze 'cafeïne' geeft de koffie haar werking.

Met kurkuma is dit hetzelfde, het is de curcumine die de kurkuma haar werking geeft. Nou zit er wel een béétje curcumine in kurkuma, maar niet veel.

Onze Curcumine C3 'Superieur' bestaat alléén maar uit de werkzame stof. Waarom die C3 ? Er zijn vele soorten curcuminoïden, echter 3 zijn goed werkzaam, vandaar de naam C3. En die 'superieur'? Wij hebben een curcumine c3 vorm, waarbij de 3 curcuminoïden in de juiste verhouding aanwezig is.

De 3 curcuminoïden zijn de bio actieve stoffen :
* bisdemethoxy curcuminoïde
* demethoxy curcuminoïde
* curcumine-longa

zijn volledig behouden gebleven. Vandaar de naam C3.

Het is een dus geëxtraheerd extract uit de kurkuma longa wortel. Ook volledig natuurzuiver en ongemengd. Op een natuurlijke manier verkregen. De kleur van de capsules is ook volledig anders, deze Curcumine C3 'superieur' capsules zijn nu helder geel.

Het geeft ondersteunt het effect van superpower het-verschil-tussen-kurkuma-en-curcuminekwaliteit. Een kado van Moeder Natuur zelf.

Hier zit u het verschil tussen de sterkte van kurkuma en curcumine c3 'superieur'

In 1 capsules curcumine c3 'superieur' zit evenveel bioactieve werkzame stof, dan in 25 capsules kurkuma.

Ja, de "waardevolle natuurlijke rest stoffen" zijn hiervoor op geofferd. Het brede spectrum is weg, maar daarvoor in de plaats is een éénpuntig gerichte werking terug gekomen.

Ook hier is een sterk bioperine peper extract toegevoegd. Op de oude natuurlijke ayurvedische manier verkregen uit de piperum longa.

Curcumine C3 is dus eigenlijk een deel van kurkuma. Het verhoogt de werking nogmaals met 2000 %, door de toevoeging van bioperine en het in te nemen met wat vet.
Welk soort vet ? Dat maakt niet uit.

Onze curcumine heeft verschillende Internationale Awards gewonnen, deze onderscheidingen zijn er voor zuiverheid en werkzaamheid. Sinds 2013 is daar de 'GRAS' onderscheiding bij gekomen. We zijn er trots op, om dit aan u te mogen aanbieden.

Curcumine C3 "SUPERIEUR" is een natuurzuivere 'geëxtraheerde versie' van de kurkuma.

4. Wat kan ik nu het beste kiezen?

De combinatie van Kurkuma-longa "PLUS" en de Curcumine-C3 "SUPERIEUR" is, in de normale regel, de beste keuze.

De combinatie van kurkuma-longa "plus" en curcumine-longa C3 "superieur" is bijzonder goed. Dan hebt U van beide het allerbeste.

kurkuma en curcumine fotoEen sterk destillaat met bioperine peper.
Curcumine longa C3 "Superieur"
EN de kurkuma longa extract "plus" , ook met bioperine peper, dit is in allebei de capsules toegevoegd.

A. In de  Kurkuma-longa van hoge bio-activiteit capsules is het hele spectrum aan mineralen, vitaminen en sporenelementen behouden gebleven. De kracht van kurkuma-longa op haar best.

B. In het Curcumine C3 'superieur' destillaat zijn de C3 krachtig werkzame curcuminoïden behouden gebleven.

Deze volle kracht van de soorten kurkuma en curcumine ondersteunen elkaars werking. Ze zijn volledig complementair.

U hebt van beide het beste. Een puur en natuurzuivere combinatie van kurkuma en curcumine, zonder verdere chemische toevoegingen.

Waarom die bioperine peper?

* In beide van deze producten, kurkuma en curcumine, is natuurlijke bioperine peper toegevoegd, in de juiste verhouding, zodat het 2000 (!) % beter wordt opgenomen in ons lichaam. Dat betekent dat het de opname tijd, in het lichaam, enorm verlengt.

* Voor een goed 'glucuroniderings proces', dat betekent dat een lichaamsvreemde stof (kurkuma/curcumine ) goed gebonden wordt aan onze lichaams eigen stoffen. Met volledig natuurlijke stoffen verloopt dit proces op haar best.

Dit is een absoluut unieke combinatie, tegen een uitstekende prijs.

Kijk maar eens naar de prijzen op het internet. Meestal worden er 60 capsules, per verpakking,  aangeboden. Bij ons is dit in iedere verpakking 90 capsules.

Echter zoekt U de allersterkste werking in al deze combinaties is de keuze voor alleen de 2 x Curcumine-longa C3 de sterkste werkende keuze. Omgerekend zit er in 1 capsule Curcumine C3 evenveel bio-actieve stof, dan in ca 25 capsules kurkuma.

5. Losse -dubbel gemalen- bio actieve kurkuma longa poeder.

Dit is een product voor keukengebruik. Kurkuma bestaat uit verschillende componenten. Een ervan zijn de curcuminoïden. Verwarmde en met vocht vermengde kurkuma poeder smaakt heerlijk in uw gerechten. De werking is anders omdat men curcuminoïden niet mag verhitten, want dan verdwijnt een deel van de bioactiviteit.

6. Kurkuma tandkrijt

Hier vindt U twee bijzondere mondverzorgende producten. Het ondersteunt een goede en gezonde mond, en helpt het gebit verzorgen. Het verschil in de NEEMBLAD tandkrijt en de KURKUMA tandkrijt is de kleuring.

A.De Kurkuma tandkrijt

De kurkuma tandkrijt helpt op natuurlijke wijze de reiniging van mondholte onder contrôle te houden, en helpt de mondholte schoon houden.

Kurkuma heeft een kleurwittend effect op onze eigen tanden. Ook heeft kurkuma ondersteunend een tong-reinigende werking.kurkuma tandkrijt De smaak is wat bitter, maar niet onaangenaam sterk.

Een nadeel is dat kurkuma tandkrijt kunststof vullingen of facings kan kleuren.

B. De Neemblad tandkrijt

De neem tandkrijt is een geheel ander product, het is een soort tandpasta/poeder uit oude tijden. Neemtandkrijt helpt van oudsher het tandvlees te reinigen en ondersteunt het reinigen van het gebit.

Ook helpt het met de ondersteunende reiniging van de mondholte, reeds 6000 jaren geleden is dit al in de oude ayurvedische geschriften beschreven.

Neemblad helpt, en is een middel voor ons gebit..

neem tandkrijt Neemblad is ook bitter en niet iedereen kan de smaak evengoed waarderen.

Ja, u zult er een beetje aan moeten wennen. We hebben géén aanpassingen gedaan aan de smaak. Want dan doen we ook aanpassingen aan de samenstelling.

In gewone tandpasta zitten soms verborgen zoetstoffen, en dat vindt men lekker.

In deze 'neem tandkrijt' zit geen suiker en/of zoetstoffen. Ook is er géén fluoride toegevoegd. Een zuiver natuurlijk product.

7. Kurkuma olie 'bioplus'

Onze kurkuma olie is absoluut uniek! Het is een andere vorm van de soorten kurkuma en curcumine. Een ongeraffineerde, zuivere en pure koudgeperste olie uit de bioactieve kurkuma longa wortel. Er zijn geen verdere toevoegingen gedaan. Dit is pure turmeroon.

Dit is geen aromatische olie, geen essentiële kurkuma olie of etherische olie.
Maar een pure en natuurzuivere botanische kurkuma olie. Koudgeperst uit de volledige kurkuma longa plant en wortel.

Het is zeer sterk, daarom spaarzaam inneembaar.

Hier vindt u ook één van de soorten kurkuma en curcumine van dekurkumaspecialist.

8. Curcumine C3 olie 'Bioactief'

Ook deze olie is uniek, vanwege haar zuivere werkzaamheid. Het is de laatste uit de serie soorten kurkuma en curcumine. De meeste curcumine oliecurcumine c3 is gemengd met bioperine peper. Niet iedereen kan dit verdragen, daarom hebben we voor u een bijzondere olie besteld. Deze olie is goed werkend, echter zonder enige vorm van toevoegingen. Niet chemisch en geen peper.

In deze curcumine c3 olie is dus geen bioperine peper toegevoegd.

Omdat het zachte en vluchtige olie is, zijn een paar curcumine olie druppeltjes onder de tong voldoende voor de werking. Het is een liposomale olie, vanwege de vetbolletjes waarin deze pure curcumine is 'verpakt'. Curcumine C3 olie is een bijzonder product.

Informatie over de soorten voedingssupplementen kurkuma en curcumine c3 van De kurkuma specialist .

Meer vragen ? Snel bestellen ? U kunt ons altijd even bellen ! We staan u graag te woord. We zijn bereikbaar op

De Kurkuma Specialist heeft :
De Kurkuma Telefoon 0598-371025.