Top
Informatie en advies over onze soorten kurkuma-longa
Soorten kurkuma en curcumine 


Wat is het verschil tussen onze soorten bio actieve kurkuma en de Curcumine ? En de kurkuma olie en curcumine olie ? 


Wat is het verschil tussen de soorten kurkuma en curcumine? En welke soorten kurkuma en curcumine kunt u het beste kiezen ? 

We hebben het verschil tussen de soorten kurkuma en curcumine even voor u op een rijtje gezet.

1. De  kurkuma-longa "PUUR".

kurkuma puur flaconDeze kurkuma-longa capsules zijn goed werkend, sterk en volledig zuiver, en ongemengd.
Zonder enige vorm van toevoegingen, ook geen bioperine peper.
Mensen met gevoeligheid voor migraine, darmklachten hebben vaak een voorkeur voor deze soort ZONDER toegevoegde peper. 
Of voor mensen die al vaak graag lekker pittig eten kunnen deze het beste kiezen. Of iemand die geen peper mag/wil gebruiken.

Een zachte en milde vorm kurkuma-longa soort van zuivere teelt, met een sterke uitwerking.


2. De  Kurkuma-longa "PLUS". 

kurkuma plus flaconDe zuivere kurkuma longa is sterk en ook volledig zuiver en ongemengd. Van hoge bio-activiteit. Het enige wat er is toegevoegd is een sterk bioperine peper extract.  De peper zorgt ervoor dat de kurkuma-longa beter wordt opgenomen.
Het houdt de lever een beetje 'voor de gek'. Met andere woorden, het verlengt de opname tijd van 15 minuten naar 190 minuten. Dat is ook wat men bedoelt met "een betere opname"  . 
Een stevig werkende soort kurkuma-longa met toegevoegde Bioperine Peper.
Van 100% zuivere teelt.
3. De Curcumine Longa C3 "SUPERIEUR". 

De Curcumine longa C3 is een totaal ander product.

Het is een gedestilleerd extract van kurkuma-longa. Ook volledig zuiver en ongemengd. Maar heeft niet meer de waardevolle sporenelementen en vitamines, met een breed spectrum,  die de kurkuma-longa zo uniek maakt. curcumine c3 superieurDe kleur van de capsules is ook volledig anders, deze zijn nu helder geel.


Hierin is dus alleen het Curcumine-longa  C3 "superieur"destillaat uit de kurkuma-longa over gebleven. Het ondersteunt het  ontstekingen remmende effect van superpower kwaliteit. Een kado van Moeder Natuur.

Ja,  de "waardevolle natuurlijke rest stoffen zijn hiervoor op geofferd". Het brede spectrum is weg, maar daarvoor in de plaats is een EENPUNTIG gerichte werking terug gekomen. 

Ook hier is een sterk bioperine peper extract toegevoegd. Op de oude natuurlijke ayurvedische manier verkregen uit de kurkuma-longa. Curcumine C3 is dus eigenlijk een onderdeel van kurkuma.

Onze curcumine heeft verschillende Internationale Awards gewonnen, deze onderscheidingen zijn er voor zuiverheid en werkzaamheid. Sinds 2013 is daar de GRAS onderscheiding bij gekomen. We zijn er trots op, om dit aan u te mogen aanbieden.  

De 3 curcuminoïden, de bio actieve stoffen : 
* bisdemethoxy en
* demethoxy en
* curcumine-longa 
zijn volledig behouden gebleven. Vandaar de naam C3 .

Curcumine C3 "SUPERIEUR"  is een 'geëxtraheerde versie' van de kurkuma .

Curcumine C3 is extreem sterk in haar werking. Je zou kunnen stellen dat in EEN  capsule Curcumine C3 evenveel werkzame stof zit, dan in vergelijking met 25 kurkuma-longa capsules . Dit is dus sterk. 

4.  Wat kan ik nu het beste kiezen ? 

De combinatie van Kurkuma-longa "PLUS" en de Curcumine-C3 "SUPERIEUR" is, in de normale regel,  de beste keuze.  
 


De combinatie van kurkuma-longa "PLUS" en curcumine-longa C3 "SUPERIEUR" is bijzonder goed. Dan hebt U van beide het allerbeste. 

kurkuma en curcumine fotoEen sterk Curcumine-longa C3 destillaat met bioperine peper EN de kurkuma-longa extract, ook met bioperine peper, dit  is in allebei de soorten toegevoegd. 

A. In de  Kurkuma-longa van hoge bio-activiteit capsules is het hele spectrum aan mineralen, vitaminen en sporenelementen behouden gebleven. De kracht van kurkuma-longa  op haar best.

B. In het Curcumine C3 destillaat zijn de 3 krachtig werkzame curcuminoïden

1. bisdemethoxy,
2. demethoxy en
3. curcumine-longa behouden gebleven.

Deze volle kracht van de soorten kurkuma en curcumine ondersteunen elkaars werking. Ze zijn volledig complementair.

U hebt van beide het beste. Een puur en zuivere combinatie , zonder verdere chemische toevoegingen.

Waarom die bioperine peper ?

* In beide van deze producten, kurkuma en curcumine, is natuurlijke bioperine  peper toegevoegd, in de juiste verhouding, zodat het 2000 (!) maal beter wordt opgenomen in ons lichaam. Dat betekent dat het de opname tijd enorm verlengt. 

* Voor een goed 'glucuroniderings proces', dat betekent dat een lichaamsvreemde stof (kurkuma/curcumine ) goed gebonden wordt aan onze lichaams eigen stoffen. Met volledig natuurlijke stoffen verloopt dit proces op haar best. 

Dit is een absoluut unieke combinatie, tegen een uitstekende prijs.
Kijk maar eens naar de prijzen op het internet.

Echter zoekt U de allersterkste werking in al deze combinaties is de keuze voor alleen de 2 x Curcumine-longa  C3 de sterkste werkende keuze. Omgerekend zit er in 1 capsule Curcumine C3 evenveel bio-actieve stof, dan in ca 25 capsules kurkuma.

5. Losse dubbel gemalen bio actieve kurkuma longa poeder.

Dit is een product voor keukengebruik. Kurkuma bestaat uit verschillende componenten. Een ervan zijn de  curcuminoïden. Verwarmde en met vocht vermengde  kurkuma poeder smaakt heerlijk in uw gerechten. De werking is anders omdat men curcuminoïden niet mag verhitten, want dan verdwijnt een deel van de bioactiviteit.

6. Kurkuma tandkrijt 
Hier vindt U twee  bijzondere mondverzorgende producten.  Het ondersteunt een goede en gezonde mond, en helpt het gebit verzorgen. Het verschil in de NEEMBLAD tandkrijt en de KURKUMA tandkrijt is de uitwerking.

 
A. De Kurkuma tandkrijt

De kurkuma tandkrijt doodt misschien de bacteriën in de mondholte, en helpt de mondholte schoon houden.
Kurkuma heeft een kleurwittend effect op onze eigen tanden, en helpt  deze effectief schoon te houden . Ook heeft kurkuma waarschijnlijk een tong-reinigende werking.kurkuma tandkrijt De smaak is wat bitter, maar niet onaangenaam sterk. 
Een nadeel is dat kurkuma tandkrijt kunststof vullingen of facings kan kleuren. 


B.  De Neemblad tandkrijt

De neem tandkrijt is een geheel ander product. Het versterkt en reinigt waarschijnlijk het tandvlees van ontstekingen. Neemblad  helpt van oudsher het tandvlees te versterken en ondersteunt het reinigen.
Misschien reinigt het ook de mondholte, maar niet op een dergelijk sterke manier als de kurkuma-longa dit  zou kunnen doen. Neemblad is misschien een goed middel voor ons tandvlees
neem tandkrijt Neemblad is ook extreem bitter en niet iedereen kan de smaak evengoed waarderen.

Ja, u zult er een beetje aan moeten wennen. We hebben géén aanpassingen gedaan aan de smaak. Want dan doen we ook aanpassingen aan de samenstelling. Soms krijgen we een opmerking over de smaak.

In gewone tandpasta zit verborgen suiker, en dat vindt men lekker.

In deze Neem tandkrijt zit geen suiker en/of zoetstoffen. Het is gewoon sterk bitter. Maar uitstekend werkend. 

7. Kurkuma olie BIOPLUS

Onze kurkuma olie is absoluut uniek ! Het is een andere vorm van de soorten kurkuma en curcumine. Een ongeraffineerde, zuivere en pure koudgeperste olie uit de bioactieve kurkuma longa wortel. Er zijn geen verdere toevoegingen gedaan. Dit is pure turmeroon. 

Dit is geen aromatische ar-turmeroon, geen essentiële kurkuma olie of etherische olie. Maar een pure en zuivere kurkuma olie

Het is zeer sterk, daarom spaarzaam inneembaar.
Hier vindt u ook één van de soorten kurkuma en curcumine van dekurkumaspecialist. 

8. Curcumine olie  BIOACTIEF

Ook deze olie is uniek, vanwege haar zuivere werkzaamheid. Het is de laatste uit de serie soorten kurkuma en curcumine. De meeste curcumine oliecurcumine c3 is gemengd met bioperine peper. Niet iedereen kan dit verdragen, daarom hebben we voor u een bijzondere olie besteld. Deze olie is goed werkend, echter zonder enige vorm van toevoegingen. Niet chemisch en geen peper. 

Omdat het zachte en vluchtige olie is, zijn een paar curcumine olie druppeltjes onder de tong voldoende voor de werking. Het is een liposomale olie, vanwege de vetbolletjes waarin deze pure curcumine is 'verpakt'. Curcumine olie is een bijzonder product.
Informatie over de soorten kurkuma en curcumine van Dekurkumaspecialist