Top
Informatie en advies over onze soorten kurkuma-longa

Wat is nu het verschil tussen onze soorten bio kurkuma-longa "PLUS"/ Curcumine-longa C3 "SUPERIEUR"?


Aan de linkerkant ziet U  kurkuma staan. En daaronder curcumine . Wat is het verschil hiertussen ? En welke kunt U het beste kiezen ? 

1. De  kurkuma-longa "PUUR".

De Ayurvedische kurkuma-longa is sterk en volledig zuiver, en ongemengd.
Zonder enige vorm van toevoegingen, ook geen bioperine peper. Mensen met gevoeligheid voor migraine, darmklachten of iemand die sowieso al vaak graag pittig eten kunnen deze het beste kiezen.
Of iemand die geen peper mag/wil gebruiken.

Een zachte en milde vorm kurkuma-longa soort van Ayurvedische teelt.


2. De  Kurkuma-longa "PLUS". 

De zuivere kurkuma longa is sterk en ook volledig zuiver en ongemengd. Van hoge bio-activiteit. Het enige wat er is toegevoegd is een sterk bioperine peper extract.  De peper zorgt ervoor dat de kurkuma-longa beter wordt opgenomen. Het houdt de lever een beetje 'voor de gek'. Met andere woorden, het verlengt de opname tijd van 15 minuten naar 190 minuten. Dat is ook wat men bedoelt met "een betere opname"  . Meer informatie over dit proces vindt U op onze Facebook pagina.  

Een stevig werkende soort kurkuma-longa met toegevoegde Bioperine Peper.
Van 100% zuivere teelt.

3. De Curcumine Longa C3 "SUPERIEUR". 

De Curcumine longa C3 is een totaal ander product.

Het is een gedestilleerd extract van kurkuma-longa. Ook volledig zuiver en ongemengd. Maar heeft niet meer de waardevolle sporenelementen en vitamines, met een breed spectrum,  die de kurkuma-longa zo uniek maakt. De kleur van de capsules is ook volledig anders, deze zijn nu helder geel.


Hierin is dus alleen het Curcumine-longa  C3 "superieur"destillaat uit de kurkuma-longa over gebleven. Het zonder meer het sterkst ontstekingen remmende extract van superpower kwaliteit wat ons Moeder Natuur kent.

Ja,  de "waardevolle natuurlijke rest stoffen zijn hiervoor op geofferd". Het brede spectrum is weg, maar daarvoor in de plaats is een EENPUNTIG gerichte werkzame ontstekingen remmer terug gekomen. 

Ook hier is een sterk bioperine peper extract toegevoegd. Op de oude Ayurvedische manier verkregen uit de kurkuma-longa. Curcumine C3 is dus eigenlijk een onderdeel van kurkuma-longa.


De 3 curcuminoïden ( de werkzame stoffen * bisdemethoxy en * demethoxy en * curcumine-longa )  ) zijn volledig behouden gebleven. Vandaar de naam C3 .

Het zit  zo : Curcumine C3 "SUPERIEUR"  is een 'gedestilleerde versie' van de biologische kurkuma-longa "PLUS" .

Curcumine C3 is extreem sterk in haar werking. Je zou kunnen stellen dat in EEN  capsule Curcumine C3 evenveel werkzame ontstekingen remmende stof zit, dan in vergelijking met 30 kurkuma-longa capsules . Dit is dus zeer sterk en heftig. 


4.  Wat kan ik nu het beste kiezen ? 

De combinatie van Kurkuma-longa "PLUS" en de Curcumine-C3 "SUPERIEUR" is, in de normale regel,  de beste keuze.  
 


De combinatie van kurkuma-longa "PLUS" en curcumine-longa C3 "SUPERIEUR" is bijzonder goed. Dan hebt U van beide het allerbeste. 

Een sterk Curcumine-longa C3 destillaat met bioperine peper EN de kurkuma-longa extract, ook met bioperine peper, dit  is in allebei de soorten toegevoegd. 

* In de  Kurkuma-longa van hoge bio-activiteit capsules is het hele spectrum aan mineralen, vitaminen en sporenelementen behouden gebleven. De kracht van kurkuma-longa  op haar best.

* In het Curcumine C3 destillaat zijn de 3 krachtig werkzame curcuminoïden , *bisdemethoxy, *demethoxy en *curcumine-longa behouden gebleven.

Deze volle kracht van Kurkuma EN Curcumine C3 ondersteunen elkaars werking. U hebt van beide het beste. Een puur en zuivere combinatie , zonder verdere chemische toevoegingen. In beide van deze producten, kurkuma en curcumine, is natuurlijke BIOPERINE peper toegevoegd, in de juiste verhouding, zodat het 500 maal beter wordt opgenomen in ons lichaam.

Voor een goed 'glucuroniderings proces', dat betekent dat een lichaamsvreemde stof ( kurkuma/curcumine ) goed gebonden wordt aan onze lichaams eigen stoffen. Met volledig natuurlijke stoffen verloopt dit proces op haar best. 

Dit is een absoluut unieke combinatie, tegen een uitstekende prijs.

Kijk maar eens naar de prijzen op het internet. Dit is ons meest verkochte product.

Echter zoekt U de allersterkste werking in al deze combinaties is de keuze voor alleen de 2 x Curcumine-longa  C3 de sterkste werkende keuze. Omgerekend zit er in 1 capsule Curcumine C3 evenveel werkzame stof, dan in ca 25 capsules kurkuma.


5. Losse dubbel gemalen kurkuma longa.

Dit is een product voor keukengebruik. Kurkuma bestaat uit verschillende componenten. Een ervan zijn de  curcuminoïden. Verwarmde en met vocht vermengde  kurkuma poeder heeft weinig geneeskrachtige werking omdat men curcuminoïden ( deze zit IN de kurkuma ) niet mag verhitten, want dan verdwijnt een deel van de werking,

Toch is het heerlijk exotisch in de gerechten en volledig zuiver en ongemengd. Van schone grond, en zonder zware metalen. Een puur en zuiver natuurproduct.

In dit gemalen kurkuma-longa poeder zit ongeveer 4 % curcumine. Curcumine is de werkzame stof. De werking van Curcumine C3 vermindert snel onder invloed van :
  • Water
  • Licht
  • Hitte
Daarom zijn onze Curcumine C3 en Kurkuma capsule-producten ook droog, donker en koel verpakt.6. Kurkuma tandkrijt 

Hier vindt U twee  bijzondere mondverzorgende product.  Het houdt het tandvlees gezond en verzorgt het gebit zorgvuldig. Het verschil in de NEEMBLAD tandkrijt en de KURKUMA tandkrijt is de uitwerking. 

1* De Kurkuma tandkrijt doodt de bacteriën in de mondholte, en houdt de mondholte schoon .
Kurkuma heeft een blekend effect op onze eigen tanden, en maakt deze effectief schoon . Ook heeft kurkuma een tong-reinigende werking. En reinigt het gebit effectief. De smaak is wat bitter, maar niet onaangenaam sterk. Ook smaakt het ietwat naar 'normale tandpasta'. Maar onze 'jongelui' kunnen de bittere smaak niet zo waarderen, want in veel tandpasta zit suiker verborgen. HIER NIET. 

2* De Neemblad tandkrijt is een geheel ander product. Het versterkt en reinigt het tandvlees van ontstekingen. Neemblad  is van oudsher een ayurvedisch tandvlees versterkend en reinigend product .

Weliswaar reinigt het ook de mondholte, maar niet op een dergelijk sterke manier als de kurkuma-longa dit  kan doen. Neemblad is een wondermiddel voor ons tandvlees

Neemblad is ook extreem bitter en niet iedereen kan de smaak evengoed waarderen.

Ja, U zult eraan moeten wennen. We hebben GEEN aanpassingen gedaan aan de smaak. Dan doen we aanpassingen aan de samensteling. Soms krijgen we 'boze brieven omtrent de smaak' , meestal van onze jongelui.

Daarom,  voor onze 'jongelui' ,  raad ik aan om dit niet zomaar te bestellen. In gewone tandpasta zit verborgen suiker, en dat vindt men lekker. HIER ZIT GEEN SUIKER/ZOETSTOFFEN IN. Het is gewoon sterk bitter. Zo is dat gewoon. 

Info van Dekurkumaspecialist.nl