Top
Dekurkumaspecialist is een webshop met een eigen filosofie.Dekurkumaspecialist.nl  is een webshop met een duidelijke filosofie en achtergrond. Het welzijn van de aarde en de mensheid vinden wij een belangrijk thema. Op alle fronten en op alle niveau's. Van kinderen tot volwassen. 

Daarom zijn al onze producten zeer zorgvuldig uitgezocht op zuiverheid, op werkzaamheid en op teeltwijze en fair trade achtergronden.

Biologisch ?

Al onze producten worden geleverd door gecertificeerd biologische bedrijven in India en de EU. Wij zelf hechten ook grote waarde aan biologische kwaliteit met respect voor mens en milieu. Om deze producten ook zelf, met een EU biologisch predicaat, te mogen verkopen is een registratie vereist. 

Vanwege de vele bureaucratische en administratieve eisen hieraan, hebben wij voorlopig van certificatie afgezien, hoewel onze producten dus wel als gedocumenteerd biologisch geleverd worden. 

Bij ieder product van ons is er respect voor U als klant, respect voor U als 'zoeker naar een betere oplossing', respect voor de aarde en de mensheid aanwezig. Dat heet "Ethics in Business" , een belangrijk onderdeel van onze filosofie. 

U zult bij ons geen enkel product vinden, waaraan toevoegingen gedaan zijn die niet uit de "Keuken van Moeder Natuur" zelf komen, en er dus niet in thuis horen. Onze producten zijn zuiver. 

Ja, dat klopt, geen enkel product uit deze webshop heeft chemische toevoegingen, die verkopen wij niet. De producten van ons zijn allemaal van zuivere teelt, op een of twee uitzonderingen na. Omdat deze niet biologisch/ayurvedisch te verkrijgen zijn. Dan letten we op teelt en zuiverheid. 

Wat is het verschil tussen Ayurvedische en Biologische producten ?

Zonder in lange verhalen te belanden, komt het er in het kort op neer dat bij de oeroude Ayurvedische teelt/landbouw de sterkte en de werkzaamheid van de plant centraal staat. Het is een soort landbouw wat niet met enorme machines werkt, en ook zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Men werkt volgens oeroude natuur regels, met respect voor plant, milieu en mens.

Het meeste wordt met de hand gedaan. Men heeft zich ten doel gesteld een goede en zuivere plant te krijgen en te behouden. Het milieu staat zo wie zo centraal, echter de zuiverheid en werkzaamheid van de planten en/of het voedsel, voor de mens, staat op de eerste plaats.

En mocht het zo zijn, dat een oogst verloren zou dreigen te gaan, en er op natuurlijke wijze een oplossing is, dan doet men dit. 

Bij onze moderne biologische landbouw staat het milieu centraal. Niet de plant en/of de mens. Het kweken van planten, van welke soort dan ook, mag het milieu op geen enkele manier schaden.

Dat er in onze 'gangbare landbouw', zonder biologische achtergrond, wel eens flink teveel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is niet goed voor mens en ook niet voor het milieu.

En mocht het bij de biologische landbouw zo zijn, dat er een oogst verloren zou dreigen te gaan, en er is op natuurlijke wijze een oplossing voor. Echter de oplossing wordt niet als 'biologisch' gezien, aangezien daar duidelijke regels voor zijn. Dan doet men dit niet. 

Ook vinden we het belangrijk dat bij ieder verkocht product een klein bedrag wordt geschonken aan een goed doel. 

We hebben er meerdere.  

En ' The House op Hope and Dreams'  is er een van. Het wordt geleid door onze Nederlandse Gini Pullen en zij komt uit de buurt van Zwolle.

Ze is een paar jaren geleden uit pure idealisme naar Uganda gegaan. En is een kindertehuis begonnen . Daar vangt men , onder andere, 'weggegooide" kinderen op. Het is voor ons haast niet te begrijpen dat Gini zelfs kinderen in een  latrine heeft gevonden. 

U hebt met Uw bestelling iets goeds bijgedragen aan een betere wereld. 

Een clip over The House of Hope and Dreams'.   :  The House of Hope and Dreams


Met Vriendelijke Groeten uit Groningen, 

Van het team van Dekurkumaspecialist . 

Namens deze Tieneke  :)