Top
Kurkuma- en Neem Tandkrijt

Tandkrijt 

Kurkuma tandkrijt en Neem tandkrijt


Kurkuma tandkrijt en Neem tandkrijt zijn erg oude producten uit de Ayurvedische gezondheidsleer. Vroeger gebruikte men een zacht soort krijt om het gebit te reinigen. Een dergelijk gebruik is zeker 5000 jaren oud. 

Soms mengde men een zacht krijt met een kruid of specerij. Dit vanwege hun werking. Kurkuma en Neem zijn allebei aanslag reinigend en bacterie remmend. Ze verzorgen Uw gebit op 100 % natuurlijke wijze. Dergelijke recepten werden uitgezocht op sterkte en werkzaamheid. 

kurkuma tandkrijt             


Kurkuma Tandkrijt 


Kurkuma tandkrijt is een voorbeeld van een dergelijk oud recept. Omdat kurkuma , als specerij alleen, te sterk was om puur te gebruiken, werd het gemengd met een soort krijt.

Dit was om een betere base balans in de mond te krijgen. Het is gezonder voor het gebit.

Pure kurkuma poeder is te sterk. Echter gebruikte men graag kurkuma-met-tandkrijt, omdat het een licht witter makende en licht blekende werking heeft op de tanden.

Dit komt omdat de aanslag op de tanden verwijderd wordt. Ook houdt kurkuma de mondholte goed schoon. 

Omdat dit oude recept al erg oud is, moet men tegenwoordig oppassen met 'kunst stoffen' , zoals nylon vullingen en composiet facings. Kurkuma kleurt nou eenmaal geel . 

  • Voor het bestellen van dit product : zie links, onder "TANDKRIJT" daar staat deze kurkuma tandkrijt apart vermeld. Neemblad Tandkrijt.Neemblad tandkrijt

Neem is een blad. Het smaakt erg bitter. Maar op ons tandvlees heeft dit neem blad een geweldig goede uitwerking. Het houdt het tandvlees mooi gezond roze en schoon. In oude tijden smeerde men neemblad met een zacht gekauwd stokje op het tandvlees.

Of kauwde op een takje van de Neem boom. Later heeft men ook neem gemengd met zacht tandkrijt. Dit vanwege de extreem bittere smaak.

Ook hier is de 'base balans' in de mond beter met dit mengsel. Het tandkrijt verwijdert de aanslag op de tanden, en maakt het gebit prachtig optisch lichter en schoon. Als men de tanden voor het eerst poetst met neemblad tandkrijt is de smaak niet aangenaam. In onze tijd zit er in sommige tandpasta zelfs suiker.

Echter went men er snel aan, het voelt aangenaam aan. Echter de uitwerking van neemblad en tandkrijt is uniek, net zoals in oude tijden zorgt het voor gezond tandvlees. Aan de smaak moet men wennen. 

Neem tandkrijt is kleurloos, dus zonder gevaar voor verkleuringen.    

Voor het bestellen van dit product : Links onder TANDKRIJT staat deze Neemblad tandkrijt apart vermeld. 


Dekurkumaspecialist.nl biedt U een gedegen product kennis een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten.