Top
Kurkuma olie
Kurkuma olie 

Deze zuiver biologische kurkuma olie is een uniek product in Nederland. Het is GEEN etherische of essentiële olie, want de werkzame curcuminoïden en andere stoffen zijn volledig behouden zijn gebleven. Het is zuiver biologische kurkuma olie. Bij ons kunt u zuiver biologische kurkuma olie kopen. 

In etherische (of essentiële) kurkuma olie zijn de curcuminoïden niet meer aanwezig.
In deze biologische kurkuma olie wel. Het is volgens de strengste normen geproduceerd. En verkregen op een oude ayurvedische koude persings methode. Hierbij is geen gebruik gemaakt van chemische oplosmiddelen. U kunt het vergelijken met olijfolie. 

Deze olie is derhalve geperst uit de biologische grondstof, de kurkuma longa wortel. Het is een volledig natuurlijk product, en al eeuwen in gebruik voor onze gezondheid.
Deze zuivere olie kent een groot aantal toepassingen, en heeft een goede werking op ons gehele lichaam. Het is een lichte en verwarmende olie met een aangename kruidig-bittere geur. Het heeft een hoog drogend karakter. Omdat deze olie nog een hoge concentratie curcumonoïden bevat, is het aan te raden om het spaarzaam te gebruiken. Een paar druppeltjes per keer zijn voldoende. Het vloeit ruim uit. 

* Huidverzorging :
Reeds sinds eeuwen is kurkuma olie in  gebruik als verzorgend product voor onze huid. Kurkuma olie voedt, herstelt, regenereert en verzorgt de huid. Deze olie kleurt NIET geel. Vanwege zijn unieke karakter, en het behoudt van de curcuminoïden, worden deze goed opgenomen door de huid. U kunt een paar druppeltjes van deze olie mengen met uw eigen huidcreme. 

* Psoriasis.

Ook is het te gebruiken tegen sommige soorten psoriasis. Neem niet meer dan een paar druppeltjes. Bijvoorbeeld door uw shampoo. Wassen en uitspoelen. 

* Oil Pulling : 
Omdat dit GEEN etherische olie is, is het prima te gebruiken voor 'oil pulling'. Deze olie helpt uw tanden en tandvlees gezond  te houden. En helpt tandvlees ontstekingen tegen te gaan. U mengt een paar druppeltjes door uw eigen oil pulling olie Omdat u de olie niet puur gebruikt maar mengt met uw eigen oil pulling olie, kunt u het ook gebruiken bij kunststof vullingen. 
De olie is, in principe,  zo zuiver dat het ook eetbaar is. Maar vanwege de hoge concentratie curcuminoïden raden we dit niet, of zeer spaarzaam, aan .

* Aften in de mond en tandvlees ontstekingen.
Bij aften, of zweertjes,  in de mond kunt u deze even 'aanstippen' met kurkuma olie. Neem een wattipje en doe er één druppeltje kurkuma olie op. Stip de getroffen plek aan. Twee maal daags is ruim voldoende. Hetzelfde geldt voor tandvlees aandoeningen. Omdat de olie zeer geconcentreerd is, kan het even 'prikken' . En de smaak van deze olie is extreem bitter. 

* Gewrichtspijnen.
Sommige mensen kunnen, om verschillende redenen, geen kurkuma en/of curcumine nemen. Daarom is deze olie tegen gewrichtspijnen ook een goede mogelijkheid. U neemt een paar druppels van deze olie en masseert het in op de getroffen plek.

Deze olie is verwarmend, snel drogend en trekt snel in de huid. Te gebruiken op de knieën, elleboog, schouders, enk of rug. Hand- en/of voet gewrichten. Deze olie is pijnstillend en werkt versoepelend en verwarmend in het gewricht. 

Contra indicaties en bewaren : Deze olie is een zuivere en hoog geconcentreerde kurkuma longa olie. Bij ernstige gewrichts of huid problemen raden we u aan een arts te consulteren.
Bewaar deze olie op kamertemperatuur. Het beste kunt u deze ook in het donker bewaren. En NIET in de koelkast zetten. Buiten het bereik van kinderen houden. 


* Goed schudden voor gebruik. 
* Gratis een mini tandkrijt proefmonster mee geleverd. 


Bij een bestelling is de verzending altijd gratis

Biologische Kurkuma olie
Biologische Kurkuma olie
€ 34,90
€ 24,90
Dekurkumaspecialist biedt u een gedegen product kennis en een plezierige persoonlijke service. De nummer EEN in kurkuma producten.