Top
Kurkuma gezichtsmasker met Rode Klei
Nieuw 50% Korting
  • Kurkuma gezichtsmasker met Rode Klei
€ 19,95
9,95

Kurkuma gezichtsmasker met rode klei 


Als men kurkuma inwendig gebruikt is dat gemakkelijk. En dit heeft ook geen grote uitleg nodig. Maar kurkuma heeft meer toepassingen. Ook de uitwendige toepassingen van kurkuma zijn veelzijdig. Want voor onze huid is kurkuma ook een uitstekend product. Kurkuma werkt anti bacterieel en werkt tegen de ontstekingen. Omdat het uitwendig gebruikt wordt, zijn er geen bijwerkingen.
In de oude ayurvedische gezondheidsleer staan er vele toepassingen beschreven, omtrent de huidverzorging met kurkuma. Zoals de behandeling en verzorging van wondjes, jeuk, schrammen, brandwonden en blauwe plekken. Het enige nadeel is dat de huid, na een behandeling met kurkuma, nogal geel kan kleuren. Zoals men wel weet, is het gebruik van olie, samen met kurkuma aangebracht op de huid, een sterk kleurende combinatie. Hieraan kan men ook zien dat kurkuma beter werkt door het met wat olie te nemen. Bij een wondje aan de knie is dit geen probleem, maar een kurkuma gezichtsmasker is een ander verhaal. Zeker als men nogal wit van huidskleur is. 

Kurkuma kan werken als reinigings product ( kurkuma zeep, kurkuma tandkrijt), maar ook als verzorgings product (kurkuma masker met sandelhout, kurkuma masker met rode klei), en als medicinaal product (kurkuma zalf) bij wondjes, insectenbeten . Ook kan kurkuma gebruikt worden als pijnstillend product, of gewrichtsversoepelend. (kurkuma olie).

HELENDE RODE LÖSS AARDE 

In het begin van onze webshop hebben we een combinatie van kurkuma met helende leem in de productenlijn gehad. Deze kreeg men gratis bij een van de andere producten. Het betreffende product paste niet meer in onze lijn, en hebben deze niet meer in de verkoop. Maar de vraag naar deze helende aarde is gebleven. Niet iedere klei is hiervoor geschikt, we hebben een navraag gedaan op het ayurvedische centrum naar een goede klei aarde. Geschikt voor een gezichtsmasker. Een van de meest geschikte producten was de rode löss klei.

WAT IS DIT ? 

In de oude volksgeneeskunde is dit eeuwenlang gebruikt tegen huidproblemen. Men maalde deze rode löss verschillende malen tot er een zeer fijne structuur ontstond. Daarna wordt het, in een speciale oven, enkele uren verhit op 150 graden, om de löss klei bacterie vrij te krijgen. Het is een zuiver natuurproduct, op klei basis. Door gebruik te maken van oude recepten, hebben we het probleem van een verkleuring in de huid tot een minimum beperkt.

We hebben in de oude ayurvedische geschriften verschillende goede recepten gevonden, die reeds eeuwen in gebruik geweest zijn. Kurkuma heeft het vermogen om het werkzame product dieper in de huid te krijgen, en zodoende de werking te verbeteren.

WAAR GEBRUIKTE MEN HET VOOR ? 

Kurkuma is een natuurlijk product dat eeuwen door vrouwen is gebruikt, omdat het de aangename eigenschap heeft omdat het de vorming van collageen verhoogt. Dit heeft een goed effect op onze huidlagen. Dit zijn de cosmetische eigenschappen. Een kurkuma gezichts masker met rode löss klei kan bijvoorbeeld de ongemakken tot rust brengen die optreden na een sterke zonnebrand. Of de huid weer tot rust brengen, na het verwijderen van zwarte ‘mee-eters’ of pukkeltjes. Bij een insectenbeet of een ontstoken plekje in het gezicht. Zo geeft de ayurveda vele mogelijkheden en toepassingen.

HOE MAAK JE EEN DERGELIJK KURKUMA RODE KLEI MASKER ?

* Neem één (meegeleverd) maatlepeltje van het speciale Kurkuma masker met rode klei.
*Meng het met één eetlepel gekozen product, werkzaam tegen het ongemak. Dit van alles zijn, zoals yoghurt zijn, of aardbeien of room.
*Meng het in een klein kommetje tot er een zachte pasta ontstaat.
*Breng dit gehele masker aan op de huid, met een kwastje. Laat de huid rond de ogen (wenkbrauwen) en de mond vrij.
*Laat het ca 15 minuten inwerken, met een maximum van 20 minuten.
*Was daarna de huid met lauwwarm water grondig schoon, en breng uw eigen verzorgende crème aan.

Dit masker kan dus als therapeutisch middel werken, maar ook als een cosmetisch middel gebruikt worden.

- Gebruiks kaart in het Nederlands mee geleverd
- Natuurzuiver ayurvedisch product
- Zacht poeder en geleverd in een 25 ml verpakking

                                  GRATIS VERZENDING 

Artikelnummer: Kurklei

Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@