Kurkuma tandkrijt en Neem tandkrijt

neem-tandkrijt

Kurkuma tandkrijt en Neem tandkrijt zijn erg oude producten uit de Ayurvedische gezondheidsleer. Vroeger gebruikte men een zacht soort krijt om het gebit te reinigen. Een dergelijk gebruik is zeker 5000 jaren oud.

Soms mengde men een zacht krijt met een kruid of specerij. Dit vanwege hun werking.  Door goed te poetsen heeft dit een prima werking. Ze verzorgen uw gebit op  natuurlijke wijze. Dergelijke recepten werden uitgezocht op sterkte en werkzaamheid, met een oude traditie.


Hoe werkt Kurkuma Tandkrijt

 

Kurkuma tandkrijt is een voorbeeld van een dergelijk oud recept. Omdat kurkuma , als specerij alleen, te sterk was om puur te gebruiken, werd het gemengd met een soort krijt.
Dit was omdat men een betere balans in de mond zou kunnen krijgen. Het poetsen is bevorderlijker voor het gebit.

Pure kurkuma poeder is te sterk. Echter gebruikte men graag kurkuma-met-tandkrijt, omdat het misschien een licht witter makende werking heeft op de tanden.

Dit komt waarschijnlijk omdat de aanslag op de tanden goed verwijderd wordt. Ook ondersteunt kurkuma een goed gereinigd gebit. Gebitsverzorging wordt weer geheel natuurlijk. Tandkrijt is geheel SLS en SLES vrij.

Omdat dit oude recept al erg oud is, moet men tegenwoordig oppassen met ‘kunst stoffen’ , zoals nylon vullingen en composiet facings. Kurkuma kleurt nou eenmaal geel .
  • Voor het bestellen van dit product : zie links, onder “TANDKRIJT” daar staat deze kurkuma tandkrijt apart vermeld.

Hoe werkt Neem Tandkrijt ?

Neem is een boomblad. Het smaakt erg bitter. Maar op ons gebit heeft dit waarschijnlijk neem blad tandkrijt een natuurlijk goed reinigende ondersteuning. Het houdt het tandvlees mooi roze en schoon. In oude tijden smeerde men neemblad met een zacht gekauwd stokje op het tandvlees.

Of kauwde op een takje van de Neem boom. Later heeft men ook neem gemengd met zacht tandkrijt. Dit vanwege de extreem bittere smaak.

Ook de ‘balans’ in de mond is , naar men zegt, bevorderlijker met dit mengsel. Het tandkrijt verwijdert de meeste aanslag op de tanden, en maakt het gebit prachtig optisch goed schoon. Als men de tanden voor het eerst poetst met neemblad tandkrijt is de smaak niet aangenaam. In onze tijd zit er in sommige tandpasta zelfs suiker of zoetstof.

Echter went men er snel aan, het voelt aangenaam aan. Echter de uitwerking van neemblad en tandkrijt is uniek, net zoals in oude tijden zou het voor schone tanden en tandvlees kunnen zorgen. Aan de smaak moet men wennen.

Neem tandkrijt is kleurloos, dus zonder gevaar voor verkleuringen.

* Voor het bestellen van dit product : Links onder TANDKRIJT staat deze Neemblad tandkrijt apart vermeld.

Dekurkumaspecialist.nl biedt U een gedegen product kennis een plezierige persoonlijke service. De nummer één in kurkuma producten. Ook kunnen we een kurkuma en/of curcumine pakket speciaal voor u, op maat, samenstellen .

Wilt u wat vragen ? Of even snel bestellen ? U kunt bellen met de kurkuma telefoon, bereikbaar via De kurkuma specialist : 0598-371025 en we staan u graag te woord.

Translate »