Schermafbeelding 2022-02-22 151015

Paddenstoelensoep met kurkuma

We zijn het afgelopen weekend lekker even weg geweest. Naar Zuid Limburg. Omdat
het nogal een eindje rijden is vanaf Groningen had mijn man een voorstel om een
nachtje te overnachten. We zijn naar Epen gegaan. Het was prachtig weer, de zon
scheen en de herfst blaadjes hadden zulke mooie kleuren !
Tijd voor een warme dikke paddenstoelensoep met veel paddenstoelen en kurkuma erin !

Ingrediënten paddenstoelensoep met kurkuma

Recept voor ca 4 personen:

  • 15 gram bijzondere, gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood of zo)
  • 400 gram kastanje champignons
  • 200 gram andere paddenstoelen (oesterzwam o.i.d. Bij AH hebben ze soms van die
    grotere bakjes met verschillende paddenstoelen. Voor de pasta of zo. )
  • 200 gram prei
  • 1 teen knoflook
  • 60 gram boter
  • 1 a 1 1/2 blokje paddenstoelen bouillontablet
  • 150 ml slagroom (of kookzuivel)
  • 1/2 theelepel truffelolie
  • 1/2 theelepel kurkuma poeder
  • Een handje geknipte peterselie als garnering.
  • Zout en peper naar smaak.
    + Brood in grotere ‘opdep stukken’ voor bij de soep.

Bereidingswijze paddenstoelensoep met kurkuma

1. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom. Giet er bijna kokend water over, tot
ze net onder water staan.
2. Was de prei, snij het in dunne ringetjes. Druk de knoflook door de pers.
3. Veeg de kastanje champignons schoon, en snij ze in 4-en. Veeg ook de andere
paddenstoelen schoon en snij ze in iets grotere stukjes.
4. Pak een pan met een stevige, dikke bodem.
5. Doe boter in de pan en bak alle paddenstoelen en peper. Voeg na ca 5 minuten de
prei en de knoflook toe. Bak het ca 5 minuten mee.
6. Laat de gewelde paddenstoelen uitlekken, en vang het vocht op !. Snij ze in kleine
stukjes.
7. Kook 1200 ml water in een aparte pan, nu ga je met de soep in een grotere
soeppan verder.
8. Voeg nu alles samen, bouillon tabletjes, slagroom (of kookzuivel) de gewelde
paddenstoelen MET het vocht erbij in de soeppan. En de paar druppels truffelolie. En
het kurkuma poeder. Kook alles nu ca 6 minuutjes op zacht vuur.
9. Eventueel kun je extra zout/peper toevoegen. Naar smaak.
10 Roer alles goed door elkaar heen en serveer met wat groen erop. Peterselie
bijvoorbeeld.
Schep de paddenstoelen soep in mooie ruime en diepe kommen. Lekker stuk grof
brood erbij,..
Troosteten,.. paddenstoelen zijn super lekker !

Met een smakelijke groet van Tieneke

 

Deel dit artikel:
Translate »